Salzburgi galuska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
20g tojássárgája64 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
10 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
4g porcukor14 kcal
Összesen
205
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
40g tojássárgája129 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
19 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
411
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
23.4g tojássárgája75 kcal
-
8.8g finomliszt32 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.9g vaníliás cukor11 kcal
-
46.8g tojásfehérje24 kcal
-
5.8g cukor23 kcal
-
8.2g vaj59 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
Összesen
240
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
205
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 464 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 465.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 95 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 333 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 440 micro
Összesen
411
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojássárgája
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 csipet só
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojásfehérje
-
1 ek cukor
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk.
- A tojássárgákat elkavarjuk a liszttel, sóval és a vaníliás cukorral.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk, és tovább verjük még kb. 1 percig.
- 1 evőkanállal a tojásfehérje-habból elkeverünk a tojássárgás masszával, majd a tojássárgás masszát óvatosan a tojásfehérje-habhoz keverjük.
- A hőálló tálba a masszából 4 halmocskát rakunk. Betoljuk a sütőbe, és 10 percig sütjük. Akkor jó, ha a külseje barna, de a belseje még lágy.
- A galuskákat megszórjuk porcukorral, és azonnal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 279
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 48333
- Feltöltés dátuma: 2010. június 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
Pehelykönnyű, zamatos, meleg osztrák desszert.