r
Nosalty Logó

Saltimbocca, azaz "Ugorj a számba"

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Saltimbocca, azaz "Ugorj a számba"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1877 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 471 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4623.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1481 mg
  • Nátrium
    2438 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 1877 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 165 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borjúhússzeleteket kezünkkel enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk liszttel mindkét oldalukat. Minden hússzelet tetejére helyezünk egy szelet vékonyra szelt sonkát és erre pár levél zsályát. Ezt érdemes fogpiszkálóval rögzíteni.
  2. Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és pirítsuk meg rajta a húsok oldalait. Ezt követően a husikat vegyük ki egy tányérra (de ne vigyük messzire).
  3. A visszamaradt zsiradékra szórjunk 1-2 evőkanál lisztet, és pirítsuk egy percig, majd öntsük fel Marsalával vagy száraz fehérborral, és jól forraljuk ki. Sóval, borssal ízesítsük.
  4. Ha a mártás túl sűrű lenne, öntsünk hozzá egy kevés marhaalaplevet vagy vizet, és forraljuk tovább. Dobjunk bele pár kocka hideg vajat, emulgeáljuk, hogy egy csodásan selymes mártást kapjunk. Végül tegyük vissza a hússzeleteket, és pár percig pároljuk benne.
  5. Krémes burgonyapürével és a szósszal nyakonöntve tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 5072
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 08.

Ajánló

Nagyszerű vacsorapartira, és akár előre is elkészíthető. Legyen előkészítve a hűtőben, és az étkezés előtt, negyed óra alatt, frissen összedobhatjuk a mártással együtt!

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek
Saltimbocca, azaz "Ugorj a számba"
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A saltimbocca egy hagyományos olasz étel, amely szupergyors és költséghatékony is! Csakis imádni lehet a ropogós prosciutto, a zsenge hús és a selymes fehérboros vajmártás textúráinak kontrasztját. Hagyományosan borjúhúsból készül, de csirkéből, sertésből és marhából is kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...