r
Nosalty Logó

Sajttorta Sturci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajttorta Sturci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 5268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    370.2 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1980.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.3 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1813 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1779 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 5268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Ledaráljuk a barna cukrot.
  2. Megmelegítjük a vajat úgy, hogy teljesen folyékony legyen, majd összekeverjük a kekszet és a cukrot, és ezt összedolgozzuk a folyékony vajjal.
  3. Egy tortaformát kivajazunk (vagy sütőpapírt is rakhatunk bele, de így nem biztos, hogy szép lesz a végeredmény), majd beletesszük a keveréket. Egy pohár aljával lenyomkodjuk. (Aki szereti, az erre a tortaalapra akár szórhat lereszelt étcsokoládét és a darabokra vágott epret, de bármi mással is helyettesítheti.)
  4. A tortaalapot a hűtőszekrénybe rakjuk, amíg elkészül a krém.

Krém

  1. A krémhez való összes hozzávalót egy nagy edénybe rakjuk, és simára keverjük. Ha már jól összeállt, ráöntjük a tortaalapra. Egy kicsit rázogatjuk, hogy egyenletesen elsimuljon.
  2. A tortaformát, benne a tortával, alufóliával alulról kezdve teljesen becsomagoljuk.
  3. A sütőt felmelegítjük 170 fokra, egy mély tepsit teleöntünk forró vízzel, és beleállítjuk a bebugyolált tortát, és így rakjuk a sütőbe. 170 fokon körülbelül 1 órát sütjük.
  4. Majd lessünk bele, ha még kicsit lágynak találjuk, rázogatásra még nagyon mozogna, süssük tovább. Kicsit ki is nyithatjuk az alufóliát, emelhetünk is a hőfokon, de folyamatosan ellenőrizzük, nehogy nagyon megsüljön a teteje. A vizet folyamatosan pótoljuk a tálba.
  5. Ha megsült a torta, kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Egy éjszakára hűtőbe helyezzük.
  6. Másnap tetszés szerint lekvárral, reszelt csokival, amivel szeretnénk díszíthetjük. Eddig nekem az eperlekvár passzolt hozzá a legjobban. :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1214
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több cukrászdában is ettünk sajttortát, aztán sok-sok unszolásra egy recept alapján megpróbáltam itthon. Na, hát azóta csak itthon eszünk sajttortát... :P :D

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...