Sajttorta áfonyalekvárral
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 26% Zsír
A 17 cm-es tortaformához
-
38g keksz157 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
63g krémsajt156 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
15g áfonyadzsem42 kcal
-
3g vaj18 kcal
A 22 cm-es tortaformához
-
63g keksz262 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
125g krémsajt313 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g áfonyadzsem56 kcal
-
4g vaj25 kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 26% Zsír
A 17 cm-es tortaformához
-
150g keksz629 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
250g krémsajt625 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g áfonyadzsem167 kcal
-
10g vaj72 kcal
A 22 cm-es tortaformához
-
250g keksz1048 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
500g krémsajt1250 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
80g áfonyadzsem222 kcal
-
14g vaj100 kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 26% Zsír
A 17 cm-es tortaformához
-
6.9g keksz29 kcal
-
2.7g vaj20 kcal
-
11.5g krémsajt29 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
6.9g tejföl14 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
2.7g áfonyadzsem8 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
A 22 cm-es tortaformához
-
11.5g keksz48 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
22.9g krémsajt57 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
8g tejföl16 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
3.7g áfonyadzsem10 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 105.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 715.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 394 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.9 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 107.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 474 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105 g
Zsír
-
Összesen 422.9 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2861.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 500 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 639 mg
-
Nátrium 1575 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 659.4 g
-
Cukor 336 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 431.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1894 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 542 mg
-
Retinol - A vitamin: 1860 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 373 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 750 micro
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Hozzávalók
A 17 cm-es tortaformához
-
15 dkg keksz
-
25 dkg krémsajt
-
8 dkg cukor
-
1.5 dkg finomliszt
-
15 dkg tejföl
-
1 db tojás
-
3 ek áfonyadzsem
A 22 cm-es tortaformához
-
25 dkg keksz
-
50 dkg krémsajt
-
10 dkg cukor
-
1.5 dkg finomliszt
-
17.5 dkg tejföl
-
2 db tojás
-
4 ek áfonyadzsem
Elkészítés
A 17 cm-es tortaformához
- Gyújtsuk be a sütőt, és vajazzuk ki a tortaformát (lisztezni nem kell).
- Daráljuk le a kekszet, és öntsük rá az olvadt vajat. Keverjük össze alaposan, majd nyomkodjuk egyenletesen elosztva a kivajazott tortaforma aljába.
- Tegyük be a sütőbe, és 10 percig süssük.
- A krémsajtot, a cukrot, a lisztet, a citrom héját, a tejfölt és a tojást alaposan keverjük össze.
- Ha letelt a kekszalap 10 perces sütési ideje, (óvatosan) vegyük ki a sütőből, és öntsük rá a krémet.
- Kanállal csepegtessük a krém tetejére a lekvárt, majd örvényszerűen a felszínen kissé keverjük a krémbe (a 6. lépés elhagyható, ha nem akarunk beletenni lekvárt.)
- Süssük a süteményt 45-50 percig (a közepe egy kissé remegni fog, de ahogy kihűl megszilárdul, és kellemesen krémes lesz).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 390
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 39439
- Feltöltés dátuma: 2011. január 10.
Ajánló
Többféle technikát kipróbáltam, így kifejezetten ajánlom rászánni néhány percet a keksz darálására (vagy aprítógéppel nagyon finomra aprítani), másképp (pl. összetörve, morzsolva) nem lesz az igazi a kekszalap. Lekvár nélkül, önmagában fogyasztva is nagyon finom a sütemény. Ínyenceknek lehet mellé adni epret, bogyós, savanykás gyümölcsöket és ezekből készült lekvárokat is. Érdemes egy éjszakát a hűtőben pihentetni, másnap a tökéletes állagú. A képen látható sütemény házi, teljes kiőrlésű rozskekszből készült (saját készítésű alap keksz).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Évekkel ezelőtt hallottam először a sajttortáról, de mivel nem tudtam elképzelni milyen is lehet, nem igazán keltette fel az érdeklődésemet. Visszagondolva, lehet, hogy nem is édes desszertnek hittem. Három évvel ezelőtt volt szerencsénk New York-ban járni. Mivel nagyon szeretünk az útikönyvek ajánlott látnivalóin túl is felfedezni egy-egy várost, általában gyalogosan szoktunk barangolni, ráadásul erre Manhattan tökéletes helyszín, hiszen egy utca egyenlő egy nagyobb épület,tel így nem jelent problémát néhány utcát sétálni a látnivalók között. Egy ilyen túrázós nap közben, kissé fáradtan betértünk egy kávézóba gyűjteni némi energiát. Amíg készítették a kávét, nézelődtem a gazdagon és mégis ízlésesen berendezett pultban, ahol megpillantottam egy eperrel bőségesen megrakott, henger alakú sütikét, melyen ez a felirat állt: New York cheesecake. Hmm, ez az a bizonyos sajttorta? Na, akkor ezt megkóstolom. Itthon sokáig kerestem az "igazi" receptet, végül a próbálkozásokból kialakult a saját kedvencem. Eddig kizárólag lekvár nélkül készítettem, tálaláskor szoktam epret adni mellé. Ez az első alkalom, hogy kipróbáltam lekvárral sütni, és így is nagyon finom. Érdemes saját készítésű kekszet sütni az alaphoz.