r
Nosalty Logó

Sajttekercs hidegtál Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Sajttekercs hidegtál Iluskától
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A sonkás sajttekercshez

A zöldséges sajttekercshez

Összesen 731 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A sonkás sajttekercshez

A zöldséges sajttekercshez

Összesen 2919 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A sonkás sajttekercshez

A zöldséges sajttekercshez

Összesen 294 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2617.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1541 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 731 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    148.8 g

Zsír

  • Összesen
    247.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10468.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    3323 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    4324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1225 micro
  • α-karotin
    2490 micro
  • β-karotin
    6165 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1643 micro
Összesen 2919 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A sonkás sajttekercshez

A zöldséges sajttekercshez

Elkészítés

A sonkás sajttekercshez

  1. Elkészítjük mindkét tölteléket, megfőzzük a répát, borsót, füstölt sonkát, tojást, felkockázzuk, majd félretesszük.
  2. Vizet forralunk. Ha forr, neylonba tesszük az egyik sajtot, és beleengedjük a vízbe (teljesen ellepje). 10-15 percig kis lángon melegítjük. Ha megolvadt a sajt, kivesszük, és a már előkészített üveg/műanyag lapra vagy konyhapultra (amit bevizeztünk) gyorsan, amíg meleg, téglalap alakúra kinyújtjuk, 3-4 mm vastagra. Rákenjük az egyik tölteléket, és feltekerjük. Hűtőbe tesszük.
  3. A másik sajttal ugyanígy járunk el, erre a másik tölteléket kenjük. Hűtőben hagyjuk összeérni. Tálaláskor felszeletelve kínáljuk. Jó étvágyat!!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 300
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 51001
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 26.

Ajánló

Szilveszterre, húsvétra vagy csak úgy hétköznapokra is kiváló hidegtál!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a hidegtál másnap is ugyanolyan finom marad, sőt még jobban összeérik... Ügyesen, gyorsan nyújtsuk ki a sajtot, mert csak melegen formázható.

Hozzávalók

A sonkás sajttekercshez

A zöldséges sajttekercshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...