Sajttal szórt pizzás kalász
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13g margarin96 kcal
-
2g só0 kcal
A töltelékhez
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
24 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g paradicsomlé6 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
A tetejére
Összesen
521
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
300g tej168 kcal
-
80g margarin574 kcal
-
14g só0 kcal
A töltelékhez
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
A tetejére
Összesen
3133
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
35.2g finomliszt128 kcal
-
1.8g élesztő2 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
21.1g tej12 kcal
-
5.6g margarin40 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez
-
12g vöröshagyma4 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14.1g paradicsomlé2 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
A tetejére
Összesen
219
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1603.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 1242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3012 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
521
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.2 g
Zsír
-
Összesen 107.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9619 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 862 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 914 mg
-
Nátrium 7454 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 447.6 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 441.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 860 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 413 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 771 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1054 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 18074 micro
-
Lut-zea 239 micro
Összesen
3133
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 677.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 525 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1273 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 kk só
-
1 kk oregánó
-
1 csipet bors
-
2 dl paradicsomlé
-
1 púpozott ek finomliszt
A tetejére
-
5 dkg sajt
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint, és alaposan kidagasztjuk.
- Konyharuhával letakarva, meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A töltelékhez a hagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, az olajon üvegesre pároljuk.Felöntjük a paradicsomlével, fűszerezzük, majd a liszttel sűrűre főzzük.
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Vékonyra, kb. 4 mm vastagra, és téglalap alakúra elnyújtjuk. 3 egyenlő széles csíkra vágjuk.
- A csíkokat megkenjük a töltelékkel, a szélénél hagyjunk kis szabad helyet. A két keskenyebb végénél felhajtunk kb. 1-2 cm hosszú tésztát, így nem fog kifolyni a töltelék. Majd a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, mint a bejglit.
- A szélét óvatosan a tészta oldalához csípjük, majd ezt a részt alulra fordítjuk. Ha túl hosszúak a rudak, netán nem férnek bele a tepsibe, akkor középen elvágva, és a végeit betűrve kettévehetjük. (Én így tettem, mert a legnagyobb tepsibe sem fért bele a rúd.)
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kalászokat.
- Egy tiszta, élesés belisztezett ollóval 45 fokos szögben 2 cm-ként bevágjuk a tésztát kb. 2/3 részig, de ne vágjuk át teljesen az aljáig.
- Az egyik kalászkát fordítsuk jobbra, a másikat balra,és így tovább. Szórjuk meg őket reszelt sajttal.
- Melegítsük elő a sütőt, addig is kelnek kicsit még a kalászok. 180 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük őket, ennyi idő alatt a sajt szép barna színt kap, és a tészta is tökéletesen átsül.
- A sütőből kivéve kenjük le tejjel, és hagyjuk konyharuha alatt kb. 10 percet átgőzölni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x28
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3090
- Feltöltés dátuma: 2013. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
Egy vasárnapi napon készítettem a párom kedvéért, aki inkább sós párti, mint édes. Bevallom, agrármérnök végzettségem miatt ez a minta különösen közel áll a szívemhez. :-) Finom, puha és laktató péksüti lett belőle. 6 rúd készült ebből az adagból.