r
Nosalty Logó

Sajtszószos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
siklitimi
Sajtszószos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 461 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 1842 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 215 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 461 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4403.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1094 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1711 mg
  • Nátrium
    1193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1842 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A raguhoz

  1. A raguhoz kevés olajon pirítani kezdjük a húst. Amikor már kifehéredett, hozzáadjuk a zöldségeket, megszórjuk ételízesítővel, és készre pároljuk.
  2. Ha a hús és a zöldségek is kellően megpuhultak, akkor ráöntjük az előzőleg 7,5 dl vízben csomómentesre kevert carbonara port. Összeforraljuk kavargatva, s hagyjuk besűrűsödni.
  3. A sütőtál alját picike olajjal kikenjük, és lerakjuk az első sor lasagne lapot. Erre merünk egy adag ragut, majd befedjük újabb tésztalapokkal. Megint ragu, lap, majd a tetejére ragu. Fontos, hogy a legfelső réteg soha ne tészta legyen, mert mártás nélkül a durum lapok nem tudnak megpuhulni.
  4. Az összeállított lasagne tetejét megszórjuk alaposan a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. fél órán át sütjük. Mielőtt kivenném, meg szoktam egy hegyes villával szúrni, hogy a tészta rendesen átpuhult-e már.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11961
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Ajánló

Sütés után még érdemes egy jó fél órát várnia tálalással, mert akkor lehet mutatós kockákat vágni belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtszószos lasagne
siklitimi 41 recept

Szeretjük a különböző tésztás ételeket. A spagetti és makaróni után sorra került nálunk a lasagne is. Számos módon elkészíthető, finom és laktató étel.

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...