r
Nosalty Logó

Sajtos-zöldséges quiche tészta nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KiQsz
Sajtos-zöldséges quiche tészta nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 399 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    238 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 399 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    117.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2344.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1003 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3119 micro
  • β-crypt
    950 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1560 micro
Összesen 1595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a gombát megpucoljuk, feldaraboljuk, és serpenyőben megpirítjuk. A paprikát felcsíkozzuk, és sóval, borssal, pici olajjal sütőbe téve kb. 15 perc alatt megpirítjuk.
  2. Az egész tojásokat a tejszínnel és fűszerekkel felverjük.
  3. Az elkészült gombát és hagymát a keverékhez adjuk, majd sütőformába öntjük. Használhatunk bármilyen alakú és méretű hőálló edényt, a lényeg, hogy a mélysége 2-4 cm legyen.
  4. A megpirult paprikákat a tetejére pakoljuk, és megszórjuk reszelt vagy szeletelt sajttal. Díszíthetjük felkarikázott paradicsommal.
  5. 150 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18x4
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2077
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A munkahelyemen hasonlókat szoktunk sütni, így gondoltam kipróbálom itthon is. Az a jó a quiche-ben, hogy végtelen variáció van a hozzávalók terén. Készíthetjük szinte bármilyen zöldséggel, sajtokkal, sonkával, csirkével. Ez alkalommal tészta nélkül készült, hogy időt spóroljak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...