r
Nosalty Logó

Sajtos zablisztes pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos zablisztes pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2388 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8420.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1913 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    2712 mg
  • Nátrium
    3269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 2388 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 230 Celsius fokra melegítjük elő.
  2. A rizslisztet, tápiókalisztet, sütőport, zablisztet és sót összekeverjük, hogy csomómentes legyen. Mindegyik liszt nagy nedvességfelszívó hatású, úgyhogy ha most csomós marad a liszt, később azt a csomót nagyon nehéz kikeverni.
  3. Belemorzsoljuk a vajat és a lereszelt sajtot.
  4. Hozzáadunk egy deciliter tejet, és elkeverjük. Kemény tésztát kell kapjunk, ami összeáll. Állni hagyjuk 5 percig.
  5. A lisztek már megszívták magukat a nedvességgel, és kicsit kiszárították a tésztát. További fél deciliter tejet adunk hozzá, és simára keverjük.
  6. Két leveses vagy desszertes kanalat előkészítünk, egy kis pohár vízbe téve. A sütőlapra - amit nem kell kikenni - a két kanál segítségével gombócokat halmozunk, amiket 6 cm szélesre és 1,5 cm vastagra formázunk. Kb. 18-20 db lesz belőle.
  7. 230 Celsius fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4050
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 09.

Ajánló

Kettévágva tölthetjük őket, mint a zsemlét. Piknikre, grill partyra, uzsonnás dobozba kitűnő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokáig friss marad. Tömör tésztájú, lakató. A zabliszt karakteres ízt kölcsönöz a pogácsáknak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...