r
Nosalty Logó

Sajtos-vajas csiga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Sajtos-vajas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1055 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2374.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    1391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 1055 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    477.3 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14247.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    2392 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    3079 mg
  • Nátrium
    8348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3996 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1961 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 6332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához (1 adag)

  1. Egy tálban a tészta hozzávalóit kézzel alaposan összedolgozzuk, majd három egyenlő nagyságú cipóvá formázzuk.
  2. Egy kis tálban a kétféle reszelt sajtot és a szobameleg vajat jól összedolgozzuk.
  3. Enyhén lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk a tésztát (mind a hármat egymás után), majd bekenjük az egész tésztát vékonyan a töltelékkel, és szorosan, mint a bejglit feltekerjük.
  4. A töltött tésztarudakat folpackba tekerve egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni (de legalább 3-4 órányit legyen benn).
  5. A tepsibe sütőpapírt teszünk, másnap reggel a deszkára tett kicsomagolt rudakat nagyon éles késsel vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírral borított tepsibe tesszük, majd megkenjük a tetejüket tojásfehérjével, és a sütőben aranybarnára sütjük, kivesszük, tálaljuk. (sütőtől függ!)
  6. Még melegen kiszedjük, tálalhatjuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 295
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 21457
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 28.

Ajánló

Nagyon jót tesz a tésztának, ha a hűtőben áll. Éles késsel a kinyújtott és megtöltött, valamint szorosan feltekert tésztákat sokkal jobb és szebb szeletelni-vágni, ha hidegen volt a tészta. :-) Mindent kínálhatunk hozzá, főleg ha vendégség van, ünnepi alkalom : sör,bor, stb. Gyerekeknek szörp, üdítő vagy sima ásványvíz.:-) Nem igazán érdemes vastagon megtölteni, mert nem lehet szépen, egyenletesen feltekerni és szeletelni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-vajas csiga
Éva-Anyóca 350 recept

Anyukámék vendégségben voltak. A szomszédjuk elköltözött, és meghívta őket, hogy az új házukat nézzék meg. Ezzel a finom vajas-sajtos rágcsálni valóval várták őket. A süti finom, nem túl sós, a kétféle sajttól meg nagyon  finom, egész egyszerűen eteti magát, csak nyúl érte az ember, eszi és beszélget. A kedves hölgy nevezte el  a süteményt : Beszélgetős sütinek. Pár napig még eláll a süti, lefedve. Kívülről kicsit ropogós, belül puha. Bár nálunk csak a másnapot bírta ki a süti, és akkor is csak úgy, hogy két adagot sütöttem belőle. :-) Ugyanis azonnal láttam a süti finomságát a gyerekeimen és a férjemen, amikor anyukáméknál voltunk látogatóban, és természetes, hogy úgy mint Ő, én is azonnal elkértem a receptet.:-) Ha vendégek jönnek, két egész adag, akár 8-10 esetleg 12-14 embernek is elég, főleg ha némi édeset is sütöttünk.:-)

Hozzávalók

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...