r
Nosalty Logó

Sajtos-túrós szelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Sajtos-túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2296 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.8 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 574 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5219.1 g
  • Cink
    527 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1113 mg
  • Vas
    409 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1356 mg
  • Nátrium
    1520 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    333 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1095 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1082 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 2296 kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.4 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 296 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük, a túrót pedig egy lapos aljú tálban kézi krumplinyomóval áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk. A vajból 3 dkg-ot megolvasztunk.
  2. A túróhoz adjuk a reszelt sajtot, az olvasztott vajat és a tojások sárgáját. Sózzuk, és jól összedolgozzuk.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összevegyítjük a túrós sajtos alappal. Ezután beletesszük a lisztet, és könnyen alakítható masszát készítünk.
  4. Ezután egy nagyobb evőkanálnyi masszát veszünk ki a tálból, és beleejtjük a zsemlemorzsával teli edénybe. Addig rázogatjuk az edényt, amíg a prézli be nem vonja a gombócka jelentős részét, majd kézbe vesszük, és két tenyerünk között téglalap alakúra formázzuk.
  5. A szeletkéket forró vajban (a maradék 5 dkg) szép ropogósra sütjük. Melegen, sajttal megszórva vagy anélkül kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6287
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-túrós szelet
Lizinka_ 604 recept

Gyermekkorom kedvelt egytálétele. Anyukám midig egy tartalmas leves mellé készítette. Frissen a legfinomabb, de ha mégis maradna belőle, akkor a következő étkezésig valaki elcsipegeti a tálról. Ezt garantálom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...