r
Nosalty Logó

Sajtos-tejszínes rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Sajtos-tejszínes rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1368 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 6844 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1615.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 1368 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.2 g

Zsír

  • Összesen
    381.9 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8077.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    581 mg
  • Kálcium
    2227 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    3046 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2335 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1943 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1127 micro
Összesen 6844 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a vizet forrni a tésztának, sóval és kevés olajjal (nem feltétlen szükséges az olaj).
  2. Egy tálban az egész tojásokat felverjük, teszünk bele tejfölt, krémsajtot, tejszínt, kétféle reszelt sajtot, fűszereket, és alaposan elkeverjük.
  3. A kifőtt tésztát tepsibe szedjük, és elsimítjuk a tepsiben. Kevés főzővizet locsolunk rá pár kanállal,majd a sajtos-tejszínes keveréket még egyszer jól elkeverve, egyenletesen ráöntjük a tésztára.
  4. Előmelegített sütőbenaddig sütjük, amíg a teteje aranyszínűre nem pirul.
  5. Tálalhatjuk mégreszelt sajttal, tejföllel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13957
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

Forrón tálaljuk. Kínálhatunk hozzá reszelt sajtot, finom bort, aki szereti, házi szörpöt, illetve ásványvizet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-tejszínes rakott tészta
Éva-Anyóca 350 recept

A brokkolis levesemet követi ez a második fogás. Nagyon gyorsan kész és mégis laktató, tepsis rakott tészta. Gyorsaság, finomság, egyszerűség, és hogy laktató legyen, ez volt a cél, ha már éhes a család, és valami tartalmasabb, meleg ételt kívántunk, a március közepi havas táj láttán. Nagyon finomra sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...