r
Nosalty Logó

Sajtos-tejfölös spagettigombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Sajtos-tejfölös spagettigombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3670 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 734 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.1 g

Zsír

  • Összesen
    126.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    952 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5307.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    436 mg
  • Kálcium
    1290 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1341 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 3670 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sós, olajos lobogó forró vízben a spagettit kifőzzük (ha megmaradt, hidegen vágjuk a tésztát éles késsel apróra, nekem így volt).
  2. A tésztát apróra vágjuk, amennyire tudjuk, tálba tesszük, beleöntjük a felvert tojásokat, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kétféle reszelt sajtot, a tejfölt, a finomra vágott petrezselymet, alaposan elkeverjük. A sajt és a tejföl segít összefogni.
  3. Teszünk bele lisztet, annyit, amivel összeáll a massza, gombócokat formálunk belőle.
  4. Sós, olajos, lobogó vízben kifőzzük.
  5. Tálaljuk tejföllel, reszelt sajttal, esetleg zöldborsós-gombás szaftos hússal, akár csirke, akár sertés, de lehet pulyka is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4565
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Ajánló

Könnyebb levest kínáljunk előtte, a gombócot tálalhatjuk sajttal és tejföllel, vagy gombás-zöldborsós szaftos hússal, tejszínes szaftos hússal, köretként, - amilyen húst csak szeretünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-tejfölös spagettigombóc
Éva-Anyóca 350 recept

Kimaradt a spagetti, amit egy szaftos húshoz készítettem. A másik köret fogyott el. A spagettit szerettem volna finom, gazdaságos megoldásként másnapra átmenteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...