r
Nosalty Logó

Sajtos-szilvás karaj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-szilvás karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3663 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1290.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 610 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    368.3 g

Zsír

  • Összesen
    197 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7744.9 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    436 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    4008 mg
  • Nátrium
    1590 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    861 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    386 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    1046 mg
  • Retinol - A vitamin:
    778 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1228 micro
Összesen 3663 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra
  2. Jó nagy lyukat szúrunk a karajba, besózzuk kívül-belül.
  3. A tölteléket villával összedolgozzuk, és beletöltjük a karajba.
  4. Egy kerámia sütőtálba vagy tepsibe igazítjuk.
  5. Körérendezünk maradék póréhagyma-darabokat (mindig sajnálom kidobni a zöldjét), pár szem szilvát és egy egész fokhagymát szétbontva, de héjastól.
  6. 220 fokon alufólia alatt sütjük fél órát, majd mérsékeljük a tüzet alatta; úgy bő másfél óra alatt megsül.
  7. Az utolsó 20 percben fólia nélkül pirulhat, locsolgassuk a levével.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6560
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 07.

Ajánló

Krumplipürével, fűszervajas tésztával vagy gyümölcsszósszal is megenném szívesen bármikor!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden hozzávalót szeretek külön-külön és együtt is. Nem volt kedvem kijevit, illetve aszalt szilvásat is készíteni, ráadásul az eredmény engem igazolt, mert nagyon jól rájátszanak egymásra az ízek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...