Sajtos-szilvás karaj
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g sertés rövidkaraj415 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
17g póréhagyma4 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
17g aszalt szilva40 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
4g búzadara14 kcal
Összesen
610
kcal
- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1500g sertés rövidkaraj2490 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
24g búzadara86 kcal
Összesen
3663
kcal
- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
76.3g sertés rövidkaraj127 kcal
-
7.6g trappista sajt27 kcal
-
5.1g póréhagyma1 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
5.1g aszalt szilva12 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
1.2g búzadara4 kcal
Összesen
186
kcal
- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1290.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 668 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 205.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
610
kcal
- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 368.3 g
Zsír
-
Összesen 197 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1389 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7744.9 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 436 mg
-
Kálcium 1197 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 468 mg
-
Foszfor 4008 mg
-
Nátrium 1590 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.6 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1235.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 861 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 386 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 1046 mg
-
Retinol - A vitamin: 778 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 925 micro
-
β-crypt 97 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1228 micro
Összesen
3663
kcal
- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg aszalt szilva
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db tojás
-
2 evőkanál búzadara
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 220 fokra
- Jó nagy lyukat szúrunk a karajba, besózzuk kívül-belül.
- A tölteléket villával összedolgozzuk, és beletöltjük a karajba.
- Egy kerámia sütőtálba vagy tepsibe igazítjuk.
- Körérendezünk maradék póréhagyma-darabokat (mindig sajnálom kidobni a zöldjét), pár szem szilvát és egy egész fokhagymát szétbontva, de héjastól.
- 220 fokon alufólia alatt sütjük fél órát, majd mérsékeljük a tüzet alatta; úgy bő másfél óra alatt megsül.
- Az utolsó 20 percben fólia nélkül pirulhat, locsolgassuk a levével.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6554
- Feltöltés dátuma: 2011. március 07.
Ajánló
Krumplipürével, fűszervajas tésztával vagy gyümölcsszósszal is megenném szívesen bármikor!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Minden hozzávalót szeretek külön-külön és együtt is. Nem volt kedvem kijevit, illetve aszalt szilvásat is készíteni, ráadásul az eredmény engem igazolt, mert nagyon jól rájátszanak egymásra az ízek.