r
Nosalty Logó

Sajtos stangli és pizzás háromszög

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Sajtos stangli és pizzás háromszög
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejükhöz

Összesen 493 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejükhöz

Összesen 5936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejükhöz

Összesen 417 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 493 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    397.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11755.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1547 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    8052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3983 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2498 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 5936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 417 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejükhöz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, margarint, ecetet, vizet és sót gyorsan összedolgozzuk, hogy a kezünk melege ne sokáig érje a tésztát. (Akkor lesz igazán omlós.)
  2. Egy éjszakára a hűtőszekrénybe rakjuk.
  3. Másnap a tészta egyik felét összegyúrjuk 10 dkg reszelt sajttal, a másik felébe pedig pizzakrémet gyúrunk.
  4. A sajtos tésztát téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 0,5 cm vastagságúra), megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal,lenmaggalvagy fűszerköménnyel, esetleg szezámmaggal, és stanglikat vágunk belőle.
  5. Zsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd előmelegített sütőben erős lángon gyorsan megsütjük.
  6. A pizzás tésztát szintén kinyújtjuk (még vékonyabbra, mint a stanglikat), megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és magvakkal. Háromszögekre vágjuk. (Legjobb erre a célra a pizzavágó vagy a derelyevágó.)
  7. Forró sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40X40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16293
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamikor régen egy újságban jelent meg ez a recept F. Nagy Angélától. Ő nem pizzakrémet írt a receptjében, hanem paradicsompürét és zöldfűszereket (metélőhagyma, petrezselyem vagy édes kömény zöldje). Biztosan úgy is nagyon finom, de nekünk a pizzás ízesítésű ízlik a legjobban. Nagyon kevés munkával elkészíthető, kiadós, szép és finom sós sütemény. Szilveszterre is ajánlom!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejükhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...