r
Nosalty Logó

Sajtos-spenótos-tejfölös csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-spenótos-tejfölös csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1335 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2668 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    93.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5216.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1719 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    1563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    954 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7578 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14743 micro
Összesen 1335 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    208.1 g

Zsír

  • Összesen
    186.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10433.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    3438 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    3141 mg
  • Nátrium
    3127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2902 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    1908 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1637 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15156 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29487 micro
Összesen 2668 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1894 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és egy nagy serpenyőben megpirítjuk. Közben megpároljuk a spenótot.
  2. Az újhagymát felkarikázzuk, hozzáadjuk a csirkéhez, majd a párolt spenóttal is így teszünk, és hagyjuk együtt főni.
  3. Amikor már jól rotyog, hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. Én több tejföllel szeretem, de biztos van, aki a krémesebbet jobban szereti.
  4. Felkockázzuk a sajtot, hozzáadjuk a rotyogó szószhoz, és hagyjuk, hogy elolvadjon.
  5. Pár percig lefedve főzzük, aztán belefacsarunk ízles szerint citromlevet, rizzsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 15959
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy itt talált receptet próbáltam elkészíteni (fetás-spenótos csirke), de nem volt klopfolóm, úgyhogy inkább felkockáztam a csirkét, és kísérleteztem egyet... A páromnak nagyon ízlett, és rövid idő alatt kész!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...