r
Nosalty Logó

Sajtos-spárgás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Sajtos-spárgás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2276 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3901.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    1513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1695 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2494 micro
Összesen 1138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    189.9 g

Zsír

  • Összesen
    153.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7803.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1646 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2569 mg
  • Nátrium
    3025 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3390 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4989 micro
Összesen 2276 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mindkét csirkemellfilét egy éles késsel vágjuk ketté, hogy szép négy szelet húst kapjunk.
  2. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
  3. A spárgát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részt. Ezután alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd enyhén sózzuk, és borsozzuk (ha fehér spárgát használunk, akkor azt tisztítsuk meg, mert fás lehet a szára).
  4. Fektessünk le pár szelet bacont úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd helyezzünk rá pár darab spárgát, rá pedig 2 szelet sajtot, majd egy szelet befűszerezett csirkemellfilét, végül pedig 1 szelet sajtot.
  5. Ezután mindkét oldalról hajtsuk rá a bacont, és egy gyors mozdulattal fordítsuk át a tepsiben lévő, olajjal enyhén meglocsolt sütőpapírra. Mindegyik hússzelettel így járjunk el!
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra.
  7. Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet. (Én krumplipürét készítettem.)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 258
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 13.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...