Sajtos-sós rúd Betty konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Betty 1372
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 38% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
3g só0 kcal
-
10g víz0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
20g sajt70 kcal
A szóráshoz
Összesen
879
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 67.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2114.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 1279 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 575 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 543 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 387 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
879
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.4 g
Zsír
-
Összesen 268.6 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 91 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8457.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 1416 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 452 mg
-
Foszfor 1327 mg
-
Nátrium 5118 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 158.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2300 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 2170 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1548 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 371 micro
Összesen
3516
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1074.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 650 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 20.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
447
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elkeverjük a sajttal, sóval.
- Hozzáadjuk a margarint, a vízzel elkevert ecetet, és jól összedolgozzuk. Kissé ragacsos tésztát kapunk. Fóliába csomagolva, egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
- Másnap lisztezett deszkán fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
- Vízzel megkenjük, megszórjuk a magokkal, feldaraboljuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- 180-190 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
- Szórásra én mákot, diót, len-szezámmagot, borsot, köménymagot, pirospaprikát,stb... Megbolondíthatjuk kevés füstölt sajt szórással is.
- Ebből a mennyiségből kb 2 tepsire való lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1868
- Feltöltés dátuma: 2013. október 20.
Ajánló
Szórásra én mákot, diót, lenmagot és szezámmagot, borsot, köménymagot, pirospaprikát, stb... szoktam használni. Megbolondíthatjuk kevés füstölt sajt szórással is. Ebből a mennyiségből kb 2 tepsire való lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Betty 1372
1 recept
Nálunk ez nagy kedvenc, igaz, én általában 3-4-szeres menyiséget sütők belőle. Több napig is eláll.