r
Nosalty Logó

Sajtos-sós rúd Betty konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Betty 1372
Sajtos-sós rúd Betty konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 879 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 3516 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 447 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    1279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    543 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 879 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    268.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8457.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1416 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    5118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1548 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 3516 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1074.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 447 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sajttal, sóval.
  2. Hozzáadjuk a margarint, a vízzel elkevert ecetet, és jól összedolgozzuk. Kissé ragacsos tésztát kapunk. Fóliába csomagolva, egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
  3. Másnap lisztezett deszkán fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
  4. Vízzel megkenjük, megszórjuk a magokkal, feldaraboljuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. 180-190 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
  7. Szórásra én mákot, diót, len-szezámmagot, borsot, köménymagot, pirospaprikát,stb... Megbolondíthatjuk kevés füstölt sajt szórással is.
  8. Ebből a mennyiségből kb 2 tepsire való lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1868
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 20.

Ajánló

Szórásra én mákot, diót, lenmagot és szezámmagot, borsot, köménymagot, pirospaprikát, stb... szoktam használni. Megbolondíthatjuk kevés füstölt sajt szórással is. Ebből a mennyiségből kb 2 tepsire való lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Betty 1372 1 recept

Nálunk ez nagy kedvenc, igaz, én általában 3-4-szeres menyiséget sütők belőle. Több napig is eláll.

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...