Sajtos rúd Sziporka konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sziporka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
487
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
5854
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 772.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
487
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.5 g
Zsír
-
Összesen 373.2 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 154 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9265.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 2061 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 2017 mg
-
Nátrium 4635 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 484 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 488.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3632 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 291 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 634 micro
-
Kolin: 344 mg
-
Retinol - A vitamin: 3466 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1965 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 361 micro
Összesen
5854
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 596.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
377
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt a 4 ek tejben felfuttatjuk.
- A sajtot lereszeljük, kb 5 dkg-nyit félreteszünk belőle.
- A hozzávalókat összegyúrjuk a sajt nagyobb részével, valamint annyi tejföllel, amennyit felvesz a tészta, hogy összeálljon és nyújtható legyen.
- Nem kell keleszteni!
- Lisztezett deszkán kb. 5 - 7 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük egy tojással, és a félretett sajttal megszórjuk. Majd kb. 1 cm-nél vékonyabbra felvágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 162
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 30249
- Feltöltés dátuma: 2013. január 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sziporka
15 recept
Ez a recept Anyósomtól származik, különösebb sztori nincs hozzá. Legfeljebb annyi, hogy a karácsonyra sütött, és lezárt dobozban - a váratlan vendégek számára - félretett rudacskák január 3-án még finom puhák voltak.