r
Nosalty Logó

Sajtos rúd Petruskától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Sajtos rúd Petruskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4716 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2770 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    2080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    268.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11080 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    8321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2517 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1609 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 4716 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejfölben vagy tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Utána az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk.
  3. Meleg helyen fél órát pihentetjük.
  4. Bekapcsoljuk a sütőt, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra. Derelyevágóval feldaraboljuk, tetéjét megkenjük tojással vagy tejjel, megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, ki mivel szereti.
  5. Amíg melegszik a sütő, a tészta is tud még egy kicsit pihenni, kelni.
  6. Sütőpapírral borított sütőrácson megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5443
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Ajánló

Vendégváráshoz, otthoni rágcsálni valónak, bármikor!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos rúd Petruskától
Petruska 61 recept

Ez egy sokszor bizonytott recept, valamelyik rokonunknál ettem belőle, és persze rögtön elkértem e receptet. Lehet variálni: füstölt sajt, teljes kiörlésű liszt hozzáadásával is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...