r
Nosalty Logó

Sajtos rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Sajtos rakott zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1304 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2895.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    898 micro
  • α-karotin
    463 micro
  • β-karotin
    2661 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4451 micro
Összesen 1304 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, egészben vagy darabokra vágva enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Egy tűzálló tálat vékonyan vajjal kikenünk.
  2. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel és a sajt felével. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A zöldbab felét a tűzálló tálba elrendezzük, rásimítjuk a tejföl felét, majd ismét zöldbab és rá a maradék tejföl. Megszórjuk a maradék sajttal. A maradék vajat apró darabokra vágjuk, és a sajtra szórjuk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 394
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 35949
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom köret. Készíthetjük konzervből vagy fagyasztott zöldbabból is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...