Sajtos rakott zöldbab
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
326
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1304
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 723.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 201.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 116 micro
-
β-karotin 665 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1113 micro
Összesen
326
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 106.1 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2895.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 1132 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 850 mg
-
Nátrium 650 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 804.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1144 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 292 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 326 mg
-
Retinol - A vitamin: 898 micro
-
α-karotin 463 micro
-
β-karotin 2661 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4451 micro
Összesen
1304
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 401 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldbabot megtisztítjuk, egészben vagy darabokra vágva enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Egy tűzálló tálat vékonyan vajjal kikenünk.
- A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel és a sajt felével. Sóval, borssal ízesítjük.
- A zöldbab felét a tűzálló tálba elrendezzük, rásimítjuk a tejföl felét, majd ismét zöldbab és rá a maradék tejföl. Megszórjuk a maradék sajttal. A maradék vajat apró darabokra vágjuk, és a sajtra szórjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 394
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 35938
- Feltöltés dátuma: 2010. január 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom köret. Készíthetjük konzervből vagy fagyasztott zöldbabból is.