r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa vagy rúd Hajnitól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos pogácsa vagy rúd Hajnitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4934 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 395 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2004.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    281.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8018.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    2383 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    2873 mg
  • Nátrium
    2245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2803 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1588 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 4934 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral és a margarinnal elmorzsoljuk. Ha nem sütőporral, hanem élesztővel csináljuk, akkor nem kell futtatni az élesztőt csak belemorzsolni
  2. A tojásokat a tejfölt, a sót, a borsot és a sajtot belerakjuk az elmorzsolt lisztes, margarinos keverékhez, és összeállítjuk a tésztát.
  3. Amíg előkészítjük a tepsit, a gyúródeszkát, nyújtófát, begyújtjuk a sütőt, annyi pihenés elég a tésztánknak (ez nekem kb. 10 perc) Ha élesztőt használsz kell neki kb. 15 perc langyos helyen.
  4. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. Ha pogácsa készül, másfél-két ujjnyi vastag legyen, ha rudakat készítünk, fél-1 ujjnyi vastagságúra hagyjuk.
  5. Megkenjük tojással, megszórjuk sajttal (legjobb, ha rövidre reszeljük, majdnem morzsalékosra, mert nem fog lejönni), és ha pogácsát készítünk, kiszaggatjuk, (én hagyom a gyerekeknek), vagy rúdként derelyevágóval szeleteljük megfelelő méretűre.
  6. Amikor tele a tepsi, bedugjuk a sütőbe, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 32562
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósom mondta, hogy tud egy jó sajtos rúd receptet. A férjem kórházban volt, és a gyerekek is segíteni akartak, így az egyik felét megcsinálták a gyerekek pogácsának, mert ők szaggatták ki, a másik fele pedig rúd lett.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...