r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa vagy rúd Hajnitól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sajtos pogácsa vagy rúd Hajnitól
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4934 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 395 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2004.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    281.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8018.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    2383 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    2873 mg
  • Nátrium
    2245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2803 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1588 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 4934 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral és a margarinnal elmorzsoljuk. Ha nem sütőporral, hanem élesztővel csináljuk, akkor nem kell futtatni az élesztőt csak belemorzsolni
  2. A tojásokat a tejfölt, a sót, a borsot és a sajtot belerakjuk az elmorzsolt lisztes, margarinos keverékhez, és összeállítjuk a tésztát.
  3. Amíg előkészítjük a tepsit, a gyúródeszkát, nyújtófát, begyújtjuk a sütőt, annyi pihenés elég a tésztánknak (ez nekem kb. 10 perc) Ha élesztőt használsz kell neki kb. 15 perc langyos helyen.
  4. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. Ha pogácsa készül, másfél-két ujjnyi vastag legyen, ha rudakat készítünk, fél-1 ujjnyi vastagságúra hagyjuk.
  5. Megkenjük tojással, megszórjuk sajttal (legjobb, ha rövidre reszeljük, majdnem morzsalékosra, mert nem fog lejönni), és ha pogácsát készítünk, kiszaggatjuk, (én hagyom a gyerekeknek), vagy rúdként derelyevágóval szeleteljük megfelelő méretűre.
  6. Amikor tele a tepsi, bedugjuk a sütőbe, és pirosra sütjük.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 32722
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósom mondta, hogy tud egy jó sajtos rúd receptet. A férjem kórházban volt, és a gyerekek is segíteni akartak, így az egyik felét megcsinálták a gyerekek pogácsának, mert ők szaggatták ki, a másik fele pedig rúd lett.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!