Sajtos pogácsa vagy rúd Hajnitól
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére
Összesen
1234
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.2 g
Zsír
-
Összesen 70.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2004.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 596 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 718 mg
-
Nátrium 561 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 82.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 734 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 701 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 397 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
1234
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.7 g
Zsír
-
Összesen 281.7 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 798 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8018.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 278 mg
-
Kálcium 2383 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 2873 mg
-
Nátrium 2245 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 465.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 329.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2935 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 161 micro
-
K vitamin: 240 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 555 mg
-
Retinol - A vitamin: 2803 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1588 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 839 micro
Összesen
4934
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 643 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 225 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
395
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a sütőporral és a margarinnal elmorzsoljuk. Ha nem sütőporral, hanem élesztővel csináljuk, akkor nem kell futtatni az élesztőt csak belemorzsolni
- A tojásokat a tejfölt, a sót, a borsot és a sajtot belerakjuk az elmorzsolt lisztes, margarinos keverékhez, és összeállítjuk a tésztát.
- Amíg előkészítjük a tepsit, a gyúródeszkát, nyújtófát, begyújtjuk a sütőt, annyi pihenés elég a tésztánknak (ez nekem kb. 10 perc) Ha élesztőt használsz kell neki kb. 15 perc langyos helyen.
- Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. Ha pogácsa készül, másfél-két ujjnyi vastag legyen, ha rudakat készítünk, fél-1 ujjnyi vastagságúra hagyjuk.
- Megkenjük tojással, megszórjuk sajttal (legjobb, ha rövidre reszeljük, majdnem morzsalékosra, mert nem fog lejönni), és ha pogácsát készítünk, kiszaggatjuk, (én hagyom a gyerekeknek), vagy rúdként derelyevágóval szeleteljük megfelelő méretűre.
- Amikor tele a tepsi, bedugjuk a sütőbe, és pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 32562
- Feltöltés dátuma: 2011. október 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Anyósom mondta, hogy tud egy jó sajtos rúd receptet. A férjem kórházban volt, és a gyerekek is segíteni akartak, így az egyik felét megcsinálták a gyerekek pogácsának, mert ők szaggatták ki, a másik fele pedig rúd lett.