Sajtos pogácsa Évi konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
510
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
3065
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1228.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 865 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
510
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.2 g
Zsír
-
Összesen 161 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 783 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7370.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 767 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 1066 mg
-
Nátrium 5190 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 323.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 312.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1350 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 408 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 1328 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 566 micro
Összesen
3065
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 739.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 521 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
308
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt pici langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk.
- A liszt közepébe belemorzsoljuk a vajat, beletesszük a tojást, tejfölt, élesztőt, sót. Gyúrni kezdjük a tésztát, és ahogy érezzük, egy kis langyos tejjel még eldolgozzuk. Közepesnél kicsit keményebb, nagyon jól kidolgozott, sima tésztát kell kapnunk.
- A tésztát azonnal nyújtódeszkára tesszük, és kb. másfél cm vastagra nyújtjuk. Ezután kiszaggatjuk, és a kikent tepsibe sorakoztatjuk őket.
- Tetejüket tojással kenjük meg, és 1,5 órára meleg helyre kelni tesszük.
- Ha megkeltek, még egyszer átkenjük tojással, reszelt sajttal megszórjuk, és 180 fokra állított sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 19587
- Feltöltés dátuma: 2014. február 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy hideg téli délután nincs is jobb dolog, mint sütni egy finom pogácsát. Vacsorára, tea, kakaó mellé nagyon finom. Legjobb frissen fogyasztani belőle. Mivel nagyon könnyű a tésztája, jó párat el lehet belőle fogyasztani. Ez az adag pont egy hagyományos, nagyméretű gáztepsibe fér bele.