Sajtos pogácsa 13.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
pamelie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
1g só0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
13g tej7 kcal
A szóráshoz
Összesen
945
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 47.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1404.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 396 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 79.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 473 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 456 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
945
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 229.1 g
Zsír
-
Összesen 379.8 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 150 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 1150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11235.4 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 453 mg
-
Kálcium 3165 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 381 mg
-
Foszfor 3140 mg
-
Nátrium 4045 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 790.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 633.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3788 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 203 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 807 micro
-
Kolin: 678 mg
-
Retinol - A vitamin: 3646 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1691 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 918 micro
Összesen
7553
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
347
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ha szükséges, tejföllel lazítjuk.
- Legalább 3-szor egy ujjnyi vékonyra nyújtjuk, 4 részre hajtjuk, majd megint nyújtjuk.
- Az utolsó nyújtáskor kb. 2 ujjnyi vastagra hagyjuk a tésztát.
- A tetejét berácsozzuk, kiszaggatjuk, majd tepsiben még kelesztjük 15-20 percig.
- Utána egész tojással lekenjük a tetejét, megszórjuk köménnyel, sajttal és megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11595
- Feltöltés dátuma: 2011. június 10.
Ajánló
Egy nagy pohár hideg tej mellett kítűnően fogyasztható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
pamelie
59 recept
Mivel a bolti pogácsákkal nem igazán vagyok megelégedve, a lányom viszont imádja a sajtos pogit tejjel, így mostanság elég gyakran sütök belőle. Hol köménnyel, hol szezámmaggal megszórva, épp az aktuális igények szerint.