r
Nosalty Logó

Sajtos padlizsán omlett Mártitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Sajtos padlizsán omlett Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1427.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    836 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2855.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    850.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    830 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    1363 micro
Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    385 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a padlizsánt, középen kettévágjuk, felállítjuk, és vékony hasábokat vágunk belőle. Forró, sós vízbe tesszük, lefedve addig hagyjuk, míg a többi hozzávalót előkészítjük.
  2. A tojást a tejszínnel alaposan felverjük, sózzuk-borsozzuk. A fokhagymát nagyon apróra kockázzuk. A megmosott paradicsomot felkarikázzuk.
  3. Egy kis tepsit vagy jénai tálat kikenjük az olajjal. A padlizsánt leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd kirakjuk vele a tepsi alját. Megszórjuk a fokhagymával, ráhelyezzük a 4 szelet toast sajtot, és a paradicsom karikákat elrendezzük a tetején. Ráöntjük a tejszínes tojást, és kocsonyásodásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x4
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1392
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 28.

Ajánló

Lévén ez a sajt nagyon gyorsan olvad, a receptben úgy írtam le, hogy ne az kerüljön a tetejére, mint ahogyan én csináltam, így biztosan nem kap oda. Készíthetjük úgy is, hogy reszelt sajtot keverünk a felvert tojásba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos padlizsán omlett Mártitól
Marti48 317 recept

Az omlettet nagyon jól lehet variálni. Ez a padlizsános csőben sült, és a változatosság kedvéért nem reszelt, hanem toast sajttal. Picit túlsütöttem, mert közben mást csináltam, de így is jó volt nagyon. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...