r
Nosalty Logó

Sajtos padlizsán omlett Mártitól

Marti48
Sajtos padlizsán omlett Mártitól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

450
Kalória
24.6g
Fehérje
21.1g
Szénhidrát
31.3g
Zsír
425.5g
Víz
418.1g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
12.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1427.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    425.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    836 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2855.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    850.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    830 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    1363 micro
Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    385 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a padlizsánt, középen kettévágjuk, felállítjuk, és vékony hasábokat vágunk belőle. Forró, sós vízbe tesszük, lefedve addig hagyjuk, míg a többi hozzávalót előkészítjük.
  2. A tojást a tejszínnel alaposan felverjük, sózzuk-borsozzuk. A fokhagymát nagyon apróra kockázzuk. A megmosott paradicsomot felkarikázzuk.
  3. Egy kis tepsit vagy jénai tálat kikenjük az olajjal. A padlizsánt leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd kirakjuk vele a tepsi alját. Megszórjuk a fokhagymával, ráhelyezzük a 4 szelet toast sajtot, és a paradicsom karikákat elrendezzük a tetején. Ráöntjük a tejszínes tojást, és kocsonyásodásig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x4

Az omlettet nagyon jól lehet variálni. Ez a padlizsános csőben sült, és a változatosság kedvéért nem reszelt, hanem toast sajttal. Picit túlsütöttem, mert közben mást csináltam, de így is jó volt nagyon. :)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...