r
Nosalty Logó

Sajtos-olívás-juhtúrós polenta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nem szőke
Sajtos-olívás-juhtúrós polenta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1794 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    100 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 449 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2964 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    742 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    1411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2696 micro
Összesen 1794 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet és a tejet feltesszük forrni, beleolvasztjuk a margarint, megsózzuk.
  2. A kukoricadarát beleöntjük, és habverővel folytonos keverés mellett megfőzzük.
  3. Fóliával kibélelünk egy tepsit, és még forrón belesimítjuk a kész darát.
  4. Erre rákockázzuk, vagy reszeljük a sajtot, megszórjuk a tetszés szenit felaprított olajbogyóval, rákenjük a juhtútót.
  5. Ezután óvatosan kiemeljük a tepsiből, és a fólia segítségével feltekerjük, mint a piskótát. Ha teljesen kihűlt, a képen látható módon szeletelhetjük. (Megkockáztattam egy kanál tejfölt tálalásnál. Mennyei volt.)
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15389
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 22.

Ajánló

Főételként is megállja a helyét egy tartalmas leves után, száraz fehérbort ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-olívás-juhtúrós polenta
Nem szőke 10 recept

Édesapám Erdélyben született, ezért gyerekkoromban nagyon sok nyarat töltöttem el ott a szüleimmel és testvéremmel. Én még láttam, amint nagyanyám 1 héten egyszer sütötte a kenyeret, fekete volt, és számomra borzalmas íze volt. A sors furcsa fintora, hogy mostanában én is kísérletezem teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerekkel, inkább több, mint kevesebb sikerrel. :) Ja, és az esti mindennapos puliszkákról ne is beszéljünk. Gyönyörű sárga színe volt, na de az íze...fojtó, száraz, íztelen. Borzalmas. Azért a juhsajt, amit hozzá tálaltak fel az finom volt. Számomra a puliszka ettől fogva a NEM SZERETEM kategóriába tartozott. Amíg valaki meg nem kínált egy hasonlóan elkészített csodával. nagyon ízlett különleges volt. És láss csodát, megkerestem egy hasonló receptet, átformáltam egy kicsit, és ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...