Sajtos-olívás-juhtúrós polenta
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 741 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 353 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 100 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 674 micro
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.2 g
Zsír
-
Összesen 113.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2964 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 742 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 548 mg
-
Nátrium 1411 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 400.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 606 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 541 micro
-
α-karotin 95 micro
-
β-karotin 722 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2696 micro
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A vizet és a tejet feltesszük forrni, beleolvasztjuk a margarint, megsózzuk.
- A kukoricadarát beleöntjük, és habverővel folytonos keverés mellett megfőzzük.
- Fóliával kibélelünk egy tepsit, és még forrón belesimítjuk a kész darát.
- Erre rákockázzuk, vagy reszeljük a sajtot, megszórjuk a tetszés szenit felaprított olajbogyóval, rákenjük a juhtútót.
- Ezután óvatosan kiemeljük a tepsiből, és a fólia segítségével feltekerjük, mint a piskótát. Ha teljesen kihűlt, a képen látható módon szeletelhetjük. (Megkockáztattam egy kanál tejfölt tálalásnál. Mennyei volt.)
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 208
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15389
- Feltöltés dátuma: 2011. november 22.
Ajánló
Főételként is megállja a helyét egy tartalmas leves után, száraz fehérbort ajánlok hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Édesapám Erdélyben született, ezért gyerekkoromban nagyon sok nyarat töltöttem el ott a szüleimmel és testvéremmel. Én még láttam, amint nagyanyám 1 héten egyszer sütötte a kenyeret, fekete volt, és számomra borzalmas íze volt. A sors furcsa fintora, hogy mostanában én is kísérletezem teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerekkel, inkább több, mint kevesebb sikerrel. :) Ja, és az esti mindennapos puliszkákról ne is beszéljünk. Gyönyörű sárga színe volt, na de az íze...fojtó, száraz, íztelen. Borzalmas. Azért a juhsajt, amit hozzá tálaltak fel az finom volt. Számomra a puliszka ettől fogva a NEM SZERETEM kategóriába tartozott. Amíg valaki meg nem kínált egy hasonlóan elkészített csodával. nagyon ízlett különleges volt. És láss csodát, megkerestem egy hasonló receptet, átformáltam egy kicsit, és ez lett belőle.