r
Nosalty Logó

Sajtos masni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Sajtos masni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1969 kcal
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 247 kcal
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    138.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4727.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1652 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    996 mg
  • Nátrium
    1954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    860 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1969 kcal
  • 17% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát osszuk két részre (válasszuk el a lapokat, vagy vágjuk félbe a tömböt), s mindkét felet nyújtsuk ki 1-2 mm vastagra.
  2. Az egyik részt kenjük meg tojással, s szórjuk meg a reszelt sajttal. Lehet készíteni parmezánnal vagy más, erős ízű sajttal, akkor a fűszerezés elmaradhat. Ha azonban pl. trappistát használunk, sózzuk meg, és az egyik felét borssal, a másikat paprikával erősíthetjük.
  3. A másik felet is kenjük meg tojással, majd a megkent felével lefelé terítsük a sajtos lapra. Jól nyomkodjuk össze a két részt.
  4. Vágjuk 1x5 cm-es téglalapocskákra a tésztát, melyeket aztán megcsavarva helyezzünk sütőpapírral bélelt tepsire. A maradék tojással kenjük meg őket.
  5. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük a masnikat, illetve míg szépen megpirulnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 283
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 74219
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 13.

Ajánló

Ugyan még nem próbáltam, de biztos, hogy más fűszerekkel is nagyon fincsi. Legközelebb reszelt mozzarella-bazsalikom összeállítással kísérletezem, de nem lehet rossz oregánóval vagy esetleg kaporral sem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Sok mostanában a leveles tészta receptem. Ennek az az oka, hogy mikor megleltem a tengerészpite receptjét, beszereztem egy hatalmas csomagot, két fél kilós tömbbel. S mivel egy-egy tömböt fagyottan elvágni nem lehet, kénytelen voltam egyszerre kiolvasztani, s a maradékot is felhasználni... Most pedig, mit tesz Isten, megint leltem egy remek pitét (csirkés-csicsókás pite a BBC-től), és ismét kezdeni kellet valamit a maradékkal. Az ötlet Ízbolygótól származik, mint már oly sokszor... És újra meg kell állapítanom: a leveles tészta nagy-nagy találmány!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...