Sajtos krumplinudli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
495
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
1979
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1547.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 998 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 304 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
495
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 61.3 g
Zsír
-
Összesen 129.7 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 580 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6190.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 1073 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 909 mg
-
Nátrium 3994 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 258.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1234 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 1218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
1979
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 932.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 601 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és puhára főzzük annyi vízben, amennyi éppen ellepi.
- Ha puha, leöntjük róla a vizet, és még forrón áttörjük.
- Az áttört krumpliból, a lisztből a tojással és a vaj felével, valamint 10 dkg reszelt sajttal tésztát gyúrunk. A só felével, a curryvel és borssal fűszerezzük.
- Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk (ha ragadna, tehetünk hozzá még lisztet), 2-3 ujjnyi csíkokra vágjuk éles késsel.
- A tésztacsíkokból ujjnyi darabokat vágunk és tenyerünk között megsodorjuk. Liszttel megszórjuk, hogy ne ragadjon össze.
- Forrásban lévő sós vízben több részletben kifőzzük a nudlikat. Akkor jó, ha feljönnek a víz tetejére.
- A maradék vajat megolvasztjuk és egy tűzálló tálba öntjük.
- A nudlikat szűrőkanállal kivesszük a főzővízből, hideg vízzel leöblítjük, a vajba forgatjuk. Addig folytatjuk, míg az összes nudli el nem készül.
- A maradék reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és 180 fokos, előmelegített sütőben csak addig sütjük, amíg a sajt megolvad.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x40
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 20640
- Feltöltés dátuma: 2012. február 18.
Ajánló
Káposztasalátával tálaltam, de bármilyen saláta illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
A krumpinudli egy változata. Frank Júlia szakácskönyvében bukkantam rá. Mindenkinek nagyon ízlett.