r
Nosalty Logó

Sajtos krumplinudli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Sajtos krumplinudli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1979 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1547.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 495 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    129.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6190.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    3994 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1979 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és puhára főzzük annyi vízben, amennyi éppen ellepi.
  2. Ha puha, leöntjük róla a vizet, és még forrón áttörjük.
  3. Az áttört krumpliból, a lisztből a tojással és a vaj felével, valamint 10 dkg reszelt sajttal tésztát gyúrunk. A só felével, a curryvel és borssal fűszerezzük.
  4. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk (ha ragadna, tehetünk hozzá még lisztet), 2-3 ujjnyi csíkokra vágjuk éles késsel.
  5. A tésztacsíkokból ujjnyi darabokat vágunk és tenyerünk között megsodorjuk. Liszttel megszórjuk, hogy ne ragadjon össze.
  6. Forrásban lévő sós vízben több részletben kifőzzük a nudlikat. Akkor jó, ha feljönnek a víz tetejére.
  7. A maradék vajat megolvasztjuk és egy tűzálló tálba öntjük.
  8. A nudlikat szűrőkanállal kivesszük a főzővízből, hideg vízzel leöblítjük, a vajba forgatjuk. Addig folytatjuk, míg az összes nudli el nem készül.
  9. A maradék reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és 180 fokos, előmelegített sütőben csak addig sütjük, amíg a sajt megolvad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 20758
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 18.

Ajánló

Káposztasalátával tálaltam, de bármilyen saláta illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos krumplinudli
8zsuzsa8 210 recept

A krumpinudli egy változata. Frank Júlia szakácskönyvében bukkantam rá. Mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...