r
Nosalty Logó

Sajtos-krinolinos rakott krumpli

Katharosz
Sajtos-krinolinos rakott krumpli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1344
Kalória
42.2g
Fehérje
27.3g
Szénhidrát
119.1g
Zsír
331g
Víz
528.6g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2782.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    1169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    331 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 1344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.9 g

Zsír

  • Összesen
    476.3 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    2114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11130.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    3091 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2770 mg
  • Nátrium
    4677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1324.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2258 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    356 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    1231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1393 micro
Összesen 5369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk és olajban kisütjük, a krinolint szintén karikára vágjuk és egy kicsit elősütjük.
  2. Közben a tejfölt elkeverjük a 2 nyers tojással, a tejszínnel és hozzáadjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk.
  3. Egy tepsiformájú hőálló tálat vékonyan kivajazunk és befedjük a baconnal, majd erre egy sor sült krumpi, rá egy sor elősütött krinolin, erre karikára vágott főtt tojás (2 db), a masszából egy adaggal befedjük, a következő sort ugyanígy készítjük el és a maradék masszával befedjük.
  4. Előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.
  5. Savanyúsággal kínáljuk (a bacon nélkül is nagyon finom).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nagyon finom egytálétel, igazából frissen a legjobb. Ezt a receptet kezdő háziasszony koromban tanultam, de azóta is szívesen készítem.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...