r
Nosalty Logó

Sajtos kifli Medeától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos kifli Medeától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Előtészta

Tészta

Tetejére

Összesen 365 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Előtészta

Tészta

Tetejére

Összesen 2191 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Előtészta

Tészta

Tetejére

Összesen 249 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 365 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5589 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    3893 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 2191 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Előtészta

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Előtészta

  1. A kovászhoz a langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt és a cukrot, és csomómentesre keverjük.
  2. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, és elkeverjük, ha összeállt az előtésztánk, folpackkal letakarjuk, és szobahőmérsékleten 6-8 órát pihentetjük.
  3. A tészta elkészítéséhez egy nagy keverőtálba szitáljuk bele a lisztet. Keverjük össze a sütőporral, adjuk hozzá a sót, a sikért, a burgonyapelyhet és a cukrot.
  4. Ezután adjuk hozzá a nedves hozzávalókat is, azaz az olajat, a tejfölt, tojássárgáját és a vizet. Legvégül, ha már minden hozzávaló benne van, mehet hozzá az illatos kovász is.
  5. Alaposan dagasszuk a tésztát, ha nagyon ragadna, adjunk hozzá plusz lisztet, de vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert akkor a végeredmény sem lesz levegős és könnyed.
  6. A dagasztás felénél borítsuk egy deszkára a tésztát, és ott folytassuk, ha leragadna, öntsünk a felületre egy kis olajat, és így dagasszuk a tésztát legalább 8-10 percen keresztül.
  7. Ha ezzel elkészültünk, rakjuk kelesztőtálba, és 40-50 perc alatt hagyjuk a duplájára megnőni. Ezután formázzunk belőle kifliket.
  8. A formázás után hagyjuk 20-25 percet még egyszer megkelni, majd letakarjuk konyharuhával, és berakjuk egy nejlonzacskóba, hogy biztosan ne száradjanak ki. Ezután (mivel reggel frissen akartam kisütni) beraktam egy éjszakára a hűtőbe.
  9. A hűtőből kivéve 20 percig pihentetjük, hogy ne sokkoljuk őket a sütő melegével.
  10. Lekenjük a villával enyhén felvert tojásfehérjével, és megszórjuk a lereszelt sajttal, majd előmelegített 180 fokos sütőben (alul-felül sütési funkción) 25-30 perc alatt készre sütjük. Tíz perc után rácsra tesszük, hogy mindenhol szépen kihűljön.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1768
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kívül ropogós, belül pihe-puha és illatos kiflik, ami kinézetükben és állagukban éppen olyanok, mint a bolti testvéreik. Azzal a hatalmas különbséggel, hogy ez teljesen adalékmentes, házi "változat". 

Hozzávalók

Előtészta

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...