Sajtos kifli Medeától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 7% Zsír
Előtészta
-
17g víz0 kcal
-
4 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
17g kenyérliszt bl8060 kcal
Tészta
-
50g kenyérliszt bl80181 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g sikér3 kcal
-
12 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
31 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
17g víz0 kcal
Tetejére
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
8g sajt29 kcal
Összesen
365
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 7% Zsír
Előtészta
-
100g víz0 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
100g kenyérliszt bl80361 kcal
Tészta
-
300g kenyérliszt bl801083 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
9g só0 kcal
-
5g sikér19 kcal
-
20g burgonyapehely71 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g víz0 kcal
Tetejére
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
2191
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 7% Zsír
Előtészta
-
11.5g víz0 kcal
-
2.3g friss élesztő2 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
11.5g kenyérliszt bl8041 kcal
Tészta
-
34.5g kenyérliszt bl80124 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0.6g sikér2 kcal
-
2.3g burgonyapehely8 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
2.4g napraforgó olaj22 kcal
-
8.6g tejföl17 kcal
-
2.3g tojássárgája7 kcal
-
11.5g víz0 kcal
Tetejére
-
4.6g tojásfehérje2 kcal
-
5.7g sajt20 kcal
Összesen
249
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 931.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 649 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
365
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.3 g
Zsír
-
Összesen 62.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5589 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 514 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 820 mg
-
Nátrium 3893 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 325.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 391.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 321 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 545 micro
Összesen
2191
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 447 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
Előtészta
-
2 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
10 dkg kenyérliszt bl80
Tészta
-
30 dkg kenyérliszt bl80
-
1 kávéskanál sütőpor
-
1.5 teáskanál só
-
1 tk sikér
-
2 dkg burgonyapehely
-
1 teáskanál cukor
-
0.3 dl napraforgó olaj
-
75 g tejföl
-
1 db tojássárgája
-
1 dl víz
Tetejére
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
Előtészta
- A kovászhoz a langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt és a cukrot, és csomómentesre keverjük.
- Ezután hozzászitáljuk a lisztet, és elkeverjük, ha összeállt az előtésztánk, folpackkal letakarjuk, és szobahőmérsékleten 6-8 órát pihentetjük.
- A tészta elkészítéséhez egy nagy keverőtálba szitáljuk bele a lisztet. Keverjük össze a sütőporral, adjuk hozzá a sót, a sikért, a burgonyapelyhet és a cukrot.
- Ezután adjuk hozzá a nedves hozzávalókat is, azaz az olajat, a tejfölt, tojássárgáját és a vizet. Legvégül, ha már minden hozzávaló benne van, mehet hozzá az illatos kovász is.
- Alaposan dagasszuk a tésztát, ha nagyon ragadna, adjunk hozzá plusz lisztet, de vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert akkor a végeredmény sem lesz levegős és könnyed.
- A dagasztás felénél borítsuk egy deszkára a tésztát, és ott folytassuk, ha leragadna, öntsünk a felületre egy kis olajat, és így dagasszuk a tésztát legalább 8-10 percen keresztül.
- Ha ezzel elkészültünk, rakjuk kelesztőtálba, és 40-50 perc alatt hagyjuk a duplájára megnőni. Ezután formázzunk belőle kifliket.
- A formázás után hagyjuk 20-25 percet még egyszer megkelni, majd letakarjuk konyharuhával, és berakjuk egy nejlonzacskóba, hogy biztosan ne száradjanak ki. Ezután (mivel reggel frissen akartam kisütni) beraktam egy éjszakára a hűtőbe.
- A hűtőből kivéve 20 percig pihentetjük, hogy ne sokkoljuk őket a sütő melegével.
- Lekenjük a villával enyhén felvert tojásfehérjével, és megszórjuk a lereszelt sajttal, majd előmelegített 180 fokos sütőben (alul-felül sütési funkción) 25-30 perc alatt készre sütjük. Tíz perc után rácsra tesszük, hogy mindenhol szépen kihűljön.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1768
- Feltöltés dátuma: 2015. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Kívül ropogós, belül pihe-puha és illatos kiflik, ami kinézetükben és állagukban éppen olyanok, mint a bolti testvéreik. Azzal a hatalmas különbséggel, hogy ez teljesen adalékmentes, házi "változat".