r
Nosalty Logó

Sajtos habrolók

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos habrolók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 2440 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 610 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2197.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    999 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    984 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2440 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 408 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk (vagy ha előre kinyújtott, simán kitekerjük) és keresztben 2 ujjnyi széles csíkokra vágjuk, a csíkokat pedig keresztben kettévágjuk.
  2. Az így kapott tésztacsíkokat a habroló formára tekerjük. A végeknél a tésztát jól nyomkodjuk a formához, hogy jól összetapadjon és ne nyíljon szét sütésnél.
  3. A habrolókat kettesével egy saslikpácikára húzzuk, majd a pálcikákat keresztben egykisebb tepsi peremére tesszük. Ennek az a lényege, hogy a rolók "lógva" süljenek, így lesznek mindenhol henger alakúak, ha csak simán tepsibe sorakoztatva sütnénk, az aljuk lapos lenne.
  4. A rolókat 180 fokon 15-20 percig sütjük, világosbarnára. Sütőfüggő, nézegessük, hamar meg tud pirulni!
  5. Közben elkészítjük a tölteléket.
  6. Nagyon puha vajat (célszerű jóval korábban kivenni a hűtőből) elektromos mixerrel habosra keverjük a többi hozzávalóval, majd habzsákba töltjük és hűtőbe tesszük egy rövid időre.
  7. A kihűlt habrolókat a krémmel megtöltjük, a végeket reszelt sajttal lezárjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 356
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 49111
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 14.

Ajánló

Vendégváráshoz. Vagy csak úgy, mert megkívántuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt most egy nagyon egyszerű recept következik. Ki ne evett volna már ilyen sajtos habrolókat - vendégségben, vagy csak úgy, a talponálló cukrászdában, mert megkívánta. Nekem csak az volt a bajom velük, hogy - akárhol kóstoltam - valahogy mindig olyan töménynek, émelyítőnek tűnt. Mintha egy kanál margarint vettem volna a számba... Készítsük el házilag, sokkal finomabb, levegősebb, és legalább tudjuk, mi van benne. Arról már nem is beszélve, hogy sokkal olcsóbb. Amire szükségünk lesz: fém habroló forma, saslikrudak, habzsák.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...