r
Nosalty Logó

Sajtos cukkinifelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sajtos cukkinifelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3539 micro
Összesen 209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    99.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4649.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    3125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1130.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1257 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21237 micro
Összesen 1254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1370 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük nagy lyukú reszelőn, hozzákeverjük a fűszernövényeket és az olajat.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kis sóval kemény habbá verjük, egy fakanállal óvatosan összeelegyítjük a cukkinivel. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  3. A tetejét beborítjuk a sajt, tejszín, tojássárga keverékével, és 180 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14694
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos cukkinifelfújt
Évi néni 1830 recept

Kaptunk két nagy cukkinit a férjem kollégájától. Ebben a nagy hőségben elég egy ilyen könnyebb ebéd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...