r
Nosalty Logó

Sajtos-csirkés csusza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Sajtos-csirkés csusza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3683 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1784.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 920 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    281.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7136.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    552 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    3229 mg
  • Nátrium
    1853 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1388 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    655 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 3683 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    956 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük, vizet aláöntjük, fóliával letakarjuk, majd sütjük. Teljes sülés előtt 10 percet fólia nélkül sütjük.
  2. A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  3. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, megdinszteljük, rátesszük a szeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, rátesszük a majoránnát, bazsalikomot, ízlés szerinti fűszereket.
  4. Sűrített paradicsommal besűrűsítjük.
  5. A húst kiszedjük a tepsiből, beleöntjük a leszűrt tésztát, ráöntjük a ragu felét, összekeverjük.
  6. Rásorakoztatjuk a csirkemellet, ráöntjük a maradék ragut. Megszórjuk reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg rásül a sajt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1344
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-csirkés csusza
Salamon Csilla 1203 recept

Csirkecombbal is el lehet készíteni.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...