Sajtos csiga kelt tésztából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jolán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
830
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
3317
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 34.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1862.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 355 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 1046 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 312 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 308 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
830
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 109.7 g
Zsír
-
Összesen 137.4 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 752 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7449.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 1419 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 1420 mg
-
Nátrium 4184 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 398.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 275.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1249 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 405 micro
-
Kolin: 394 mg
-
Retinol - A vitamin: 1234 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 579 micro
Összesen
3317
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 657.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
293
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Csinálunk egy gyors kovászt: Egy kisebb tálban meglangyosítjuk a tej nagy részét. Elkeverünk benne 1 kk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Annyi lisztet adunk hozzá a kimért 50 dkg-ból, hogy egy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Kb. 5 percig kelesztjük.
- A többi liszthez hozzáadjuk a sót, 1 egész tojást és 1 tojássárgáját (a fehérje jó lesz a lekenéshez), hozzáadunk még 4 dkg olvasztott vajat, a tejfölt és a felfutott kovászt. Dagasztógéppel jól kidolgozzuk.
- Közben még adunk hozzá annyi tejet, hogy egy lágyabb tésztát kapjunk. A tésztának szép simának és ruganyosnak kell lennie. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesszük.
- Ha megkelt, egy szép nagy téglalapot nyújtunk belőle, és egyenletesen elkenjük rajta a megmaradt, puha vajat. Egyenletesen megszórjuk reszelt sajttal (egy kevés maradjon meg belőle), és feltekerjük.
- Vastagabb szeleteket vágunk belőle (nekem 14 db lett), és sütőlapra tesszük. Megkenjük a kicsit megsózott tojásfehérjével, majd a maradék sajttal leszórjuk. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Szép nagy csigáink lesznek :-)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 9150
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 09.
Ajánló
Reggeli... vacsora... nasi... :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Jolán
84 recept
Nálunk nagyon szeretik a pasik a sós sütiket. Ha kérdezem, mit süssek... hát pogácsát!!! Ne is olyan habos-babosat... Jajj... pedig én annyira szeretem a habos sütiket, de EZEK?!!!! No mindegy, szerintem nem csak én vagyok így ezzel. Most is akartam egy kelt pogácsát sütni, aztán a jól bevált tésztácskámból inkább ezt a csigát készítettem. A fiam még nem jött haza...14 db lett... jó nagyok... már kettőt befaltam, de még ennék!! Atyaég, még hazajön ő is, megdézsmálja... hogy marad ebből elvinnivaló??!!!!!