r
Nosalty Logó

Sajtos bundáskenyér tepsiben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos bundáskenyér tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 971 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1941 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3136.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    1558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 971 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6273 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1379 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1292 mg
  • Nátrium
    3115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 1941 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 247 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat felütjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vegetát és a tejet.
  2. A kenyereket megforgatjuk a tojásos masszában, majd egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük (esetleg teflonos sütőlapra/tepsibe).
  3. Tetejüket megszórjuk ízlés szerint sajttal, majd a 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) szép pirosra sütjük.
  4. Díszítésként petrezselyemmel szórtam meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 925
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 98296
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 18.

Ajánló

Lehet úgy is sütni, hogy két szeletet egymásra teszünk és közé sajtot-sonkát teszünk, esetleg zöldfűszert, pl. oreganót is. Vagy csak a reszelt sajt alá egy szelet sonka. Mindenhogy jó! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sztori nem túl vidám. Refluxos vagyok, így az olajban sült dolgok kizárva. Így jött az ötlet, hogy miért ne süthetnénk meg a szokásos bundás kenyeret sütőben!? Az eredmény nagyon is finom, a párom még jobban szereti, mint az olajban sült fajtát. Nem utolsósorban pedig ugye egy csomó olajtól kíméljük meg a szervezetünket, ami mondjuk diétázóknál sem utolsó szempont.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...