Sajtos bundáskenyér tepsiben
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
971
kcal
- 13% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1941
kcal
- 13% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3136.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 690 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 646 mg
-
Nátrium 1558 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 166.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 475 micro
Összesen
971
kcal
- 13% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96 g
Zsír
-
Összesen 65.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 663 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6273 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 1379 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1292 mg
-
Nátrium 3115 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 240.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 332.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 547 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 511 micro
-
Kolin: 535 mg
-
Retinol - A vitamin: 545 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 950 micro
Összesen
1941
kcal
- 13% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 799.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 397 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
247
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat felütjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vegetát és a tejet.
- A kenyereket megforgatjuk a tojásos masszában, majd egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük (esetleg teflonos sütőlapra/tepsibe).
- Tetejüket megszórjuk ízlés szerint sajttal, majd a 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) szép pirosra sütjük.
- Díszítésként petrezselyemmel szórtam meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 925
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 98380
- Feltöltés dátuma: 2010. március 18.
Ajánló
Lehet úgy is sütni, hogy két szeletet egymásra teszünk és közé sajtot-sonkát teszünk, esetleg zöldfűszert, pl. oreganót is. Vagy csak a reszelt sajt alá egy szelet sonka. Mindenhogy jó! :)
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A sztori nem túl vidám. Refluxos vagyok, így az olajban sült dolgok kizárva. Így jött az ötlet, hogy miért ne süthetnénk meg a szokásos bundás kenyeret sütőben!? Az eredmény nagyon is finom, a párom még jobban szereti, mint az olajban sült fajtát. Nem utolsósorban pedig ugye egy csomó olajtól kíméljük meg a szervezetünket, ami mondjuk diétázóknál sem utolsó szempont.