Sajtleves croutonnal
- 18% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
Sajtleves
-
333g alaplé23 kcal
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
33g edami sajt119 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
38 kcal
Crouton
-
33g kenyér91 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
7g olívaolaj63 kcal
- 18% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
Sajtleves
-
2000g alaplé140 kcal
-
150g tömlős krémsajt270 kcal
-
200g edami sajt714 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
229 kcal
Crouton
-
200g kenyér548 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
- 18% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
Sajtleves
-
71.9g alaplé5 kcal
-
5.4g tömlős krémsajt10 kcal
-
7.2g edami sajt26 kcal
-
3.6g parmezán sajt14 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.2g étkezési keményítő8 kcal
Crouton
-
7.2g kenyér20 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.5g olívaolaj14 kcal
- 18% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2636.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 490 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 1748 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 223 micro
- 18% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.2 g
Zsír
-
Összesen 153.4 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15816.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 2938 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 2053 mg
-
Nátrium 10487 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 210.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 788 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 411 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 685 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1227 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1340 micro
- 18% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 568.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 377 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 7.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Hozzávalók
Sajtleves
-
150 g tömlős krémsajt
-
200 g edami sajt
-
100 g parmezán sajt
-
szerecsendió ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
4 evőkanál étkezési keményítő
Crouton
-
1 teáskanál kakukkfű
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
0.5 dl olívaolaj
Elkészítés
Sajtleves
- Forraljuk fel az alaplét, majd adjuk hozzá az előzőleg lereszelt, valamint a krémsajtokat. Ízesítsük szerecsendióval, fehér borssal, ellenőrizzük mennyire sós. Ha szükséges, sózzuk.
- Amikor kialakult a megfelelő, sajtos íz, egy kisebb keverőtálba tegyünk keményítőt, keverjük el kevés vízzel, majd adjuk a levesünkhöz. Lassan forraljuk, ameddig a kívánt sűrűséget elérjük.
- Tálaljuk a levest forrón a <a href="http://www.nosalty.hu/recept/fuszeres-kenyerkockak-crouton" target="_blank">croutonnal</a>. Díszíthetjük aprított petrezselyemmel, snidlinggel.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 8695
- Feltöltés dátuma: 2017. január 29.
Ajánló
A sajtleveshez (mind megannyi egyéb krémleveshez is) crouton helyett kínálhatunk burgonyafánkot, vagy kis méretben készített lángost is, amellyel tartalmasabbá tehetjük az ételt. Megrögzött húsevők tehetnek a levesükbe baconszalonnából készített chipset is, amely még egy csavart fog eredményezni az ízvilágában. Ez a leves ugyan kifejezetten nem igényli, de tartalmasabbá tehetjük montírozással és legírozással. Ez annyit tesz, hogy a forralás után, amikor a tűzhelyet már kikapcsoltuk, tejszínnel összekevert tojássárgáját adunk a leveshez, majd vajdarabkákat keverünk bele, így bársonyosabb, fényesebb lesz az étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez a leves gyorsan elkészíthető, nem utolsó sorban pedig maradék sajtokat is felhasználhatunk hozzá, melyek már egy ideje hűtőnkben pihentek.