r
Nosalty Logó

Sajtkrémes padlizsántekercsek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kiseszti
Sajtkrémes padlizsántekercsek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1517 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 379 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1756.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    539 micro
  • β-karotin
    2747 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1589 micro
Összesen 1517 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    582 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat késsel vagy zöldséggyaluval hosszában kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk.
  2. Serpenyőben (vagy akárgrillen is mehet) a padlizsánok mindkét oldalátátsütjük, mindegyik adag előtt cseppnyi olajat vagy vajat pöttyintve a serpenyőbe,amíg enyhén áttetszős, rózsaszínes-halványbarnásra sülnek. Papírtörlőre kiszedjük, és hűlni hagyjuk, ezalatt tekerhetővé is puhulnak.
  3. A zöldségeket apróra vágjuk, majd (a paradicsomot lehetőleg a lédúsabb belső magrész nélkül) aprítógépben kissé pépesre aprítjuk, hozzáadjuk a fűszereket. Szitán lecsorgatjuk illetve kicsit kinyomkodjuk, mert a paradicsom sok levet ereszt.
  4. A padlizsánszeleteket megkenjük a zöldségkrémmel, egyik végükbe teáskanálnyi krémsajtot teszünk, és feltekerjük.
  5. Jénaiba vagy tepsibe tesszük, és sütőben átsütjük, bár ez a lépés akár el is hagyható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 21163
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 14.

Ajánló

Könnyű nyári vacsora, illetve grill-étel. Friss salátával, rozskennyérrel tálalható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiseszti 22 recept

Az egyik helyi hirdetési magazinban "árválkodott" ez a meglepetés-recept - meglepően finom ugyanis! Felfedezése óta sokadszorra készítettem el, és minden alkalommal sikert arat. Legutóbb grillpartira vittem, ahol a faszén felett kapta meg az utolsó átsütést - mondanom sem kell, így is remek! :) Rapid változat a töltelékhez: Egy nagyobb (140 g-os) sűrített paradicsom konzerv összekeverve a fűszerekkel, kipótolva egy gerezdke zúzott fokhagymával, csipet cukorral vagy mézzel hogy ne legyen olyan savanyú, külön odakészítve a nagyon apróra vágott paprika és hagyma (ezt én legutóbb el is felejtettem - nem hiányzott). A padlizsánokat megkentem a paradicsomkrémmel, meghintettem némi paprikával, kanálka sajt a végébe és már tekertem is. Így is finom ám!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...