Sajtkrémes padlizsántekercsek
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
300g padlizsán71 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
31g krémsajt78 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1200g padlizsán285 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
125g krémsajt313 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
54.3g padlizsán13 kcal
-
22.6g paradicsom4 kcal
-
9.1g paprika1 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
5.7g krémsajt14 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 439.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 135 micro
-
β-karotin 687 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 397 micro
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 117.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 981.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 463 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.2 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1756.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 234 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 358 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 539 micro
-
β-karotin 2747 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 1589 micro
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 44.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 582 micro
-
Lut-zea 72 micro
Hozzávalók
-
3 db padlizsán
-
5 közepes db paradicsom
-
2 közepes db paprika
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánokat késsel vagy zöldséggyaluval hosszában kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk.
- Serpenyőben (vagy akárgrillen is mehet) a padlizsánok mindkét oldalátátsütjük, mindegyik adag előtt cseppnyi olajat vagy vajat pöttyintve a serpenyőbe,amíg enyhén áttetszős, rózsaszínes-halványbarnásra sülnek. Papírtörlőre kiszedjük, és hűlni hagyjuk, ezalatt tekerhetővé is puhulnak.
- A zöldségeket apróra vágjuk, majd (a paradicsomot lehetőleg a lédúsabb belső magrész nélkül) aprítógépben kissé pépesre aprítjuk, hozzáadjuk a fűszereket. Szitán lecsorgatjuk illetve kicsit kinyomkodjuk, mert a paradicsom sok levet ereszt.
- A padlizsánszeleteket megkenjük a zöldségkrémmel, egyik végükbe teáskanálnyi krémsajtot teszünk, és feltekerjük.
- Jénaiba vagy tepsibe tesszük, és sütőben átsütjük, bár ez a lépés akár el is hagyható.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 194
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 21163
- Feltöltés dátuma: 2010. július 14.
Ajánló
Könnyű nyári vacsora, illetve grill-étel. Friss salátával, rozskennyérrel tálalható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Az egyik helyi hirdetési magazinban "árválkodott" ez a meglepetés-recept - meglepően finom ugyanis! Felfedezése óta sokadszorra készítettem el, és minden alkalommal sikert arat. Legutóbb grillpartira vittem, ahol a faszén felett kapta meg az utolsó átsütést - mondanom sem kell, így is remek! :) Rapid változat a töltelékhez: Egy nagyobb (140 g-os) sűrített paradicsom konzerv összekeverve a fűszerekkel, kipótolva egy gerezdke zúzott fokhagymával, csipet cukorral vagy mézzel hogy ne legyen olyan savanyú, külön odakészítve a nagyon apróra vágott paprika és hagyma (ezt én legutóbb el is felejtettem - nem hiányzott). A padlizsánokat megkentem a paradicsomkrémmel, meghintettem némi paprikával, kanálka sajt a végébe és már tekertem is. Így is finom ám!