r
Nosalty Logó

Sajtgolyók magbundában

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Wwitch
Sajtgolyók magbundában
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 22% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Olvasztás

Massza

Golyók

Bunda

Összesen 520 kcal
  • 22% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Olvasztás

Massza

Golyók

Bunda

Összesen 2602 kcal
  • 22% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Olvasztás

Massza

Golyók

Bunda

Összesen 309 kcal
  • 22% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1900.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 520 kcal
  • 22% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    152.1 g

Zsír

  • Összesen
    205.8 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9501.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    3825 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    2375 mg
  • Nátrium
    2691 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2032 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3716 micro
Összesen 2602 kcal
  • 22% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Olvasztás

Massza

Golyók

Bunda

Elkészítés

Olvasztás

  1. Szeletekre vágunk egy adag trappista sajtot, és tányéron, mikróban addig melegítjük, amíg összeolvad. Nyúlós állag a cél.

Massza

  1. Lereszelünk egy adag sajtot.
  2. Egy keverőtálba összedobáljuk a hozzávalókat, majd alaposan elkeverjük. Legjobb friss bazsalikommal és majoránnával, de helyettesíthető szárított verzióban is- ez esetben érdemes picit vízbe áztatni a fűszernövényeket, hogy ne legyen száraz, darabkás a golyóban. Ízlés szerint lehet ízesíteni (akár plusz összetevőkkel is).
  3. Formázható, gyúrható massza állagot kell, hogy kapjunk. Ha túl szétesős, az még nem jó. Ha túl "plötty", akkor teszünk hozzá még reszelt sajtot. Ha túl darabos, akkor még krémsajtot.
  4. Megkóstoljuk, ha finom és állagra is jó, akkor kezdhetjük összelegózni.

Golyók

  1. Csípünk egy darabka olvasztott sajtot. Összegyúrjuk kb. 1 centis golyóvá, vagy ahogy sikerül.
  2. Elsőre fogunk egy kb evőkanálnyi masszát, és az olvasztott sajt köré formázzuk úgy, hogy az olvasztott sajtgolyó a masszagolyó közepében legyen. Ha kell, még akkor rakunk hozzá még masszát, kb. 3 cm átmérőjű golyót kapva.
  3. Folytatjuk, amíg el nem fogynak az összetevők. A golyók méretétől függ, hogy hány db-ot kapunk végül. Szerintem az ideális átmérő 3 cm.
  4. Tálcára sorakoztatjuk a masszagolyókat, hogy addig se ragadjanak össze. Bundázás előtt mossuk meg a kezünket a masszától.

Bunda

  1. Egy tálba öntünk lenmagot. Majd fogunk egy golyót, és áthengergetjük benne. Rá fog ragadni szépen, amennyi ráfér.
  2. Ugyanezt ismételjük egy másik tállal a szezámmaggal. Ízlés szerinti arányban.
  3. A kész golyókat legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy összedermedjen.
  4. Ha igazi, intenzív ízt szeretnénk, egy napig is a hűtőben lehet, másnapra összeérnek az ízek.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5015
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 01.

Ajánló

Szerintem egy baráti összejövetel csúcspontja lehet, ha hirtelen képbe kerül egy tál sajtgolyókkal :) Vagy akár családi összejöveteleken. Egy órával előtte elkészíthető, nem igényel nagy tudást/időt, viszont finom, jól is néz ki, de biztosan örömet fog okozni. :) Ajánlom szeretettel mindenkinek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtgolyók magbundában
Wwitch 5 recept

Előnyei: Nasi, ami bármikor sütés-főzés nélkül elkészíthető, csak össze kell gyúrni és kész. & ha már nasi, legalább egészséges. Ha hirtelen bejelentik a vendégek, hogy rád törnek, no pánik, ez tökéletes, hiszen ha lövésed sincs, ki a vega, ki a tojás meg liszt, meg akármi érzékeny, ki nem szereti az édeset, vagy éppen fogyózik... vagy csak egyszerűen tenni akarsz valamit más helyett :) - ez akkor is jó. 20 perc alatt összerakod mosogatással együtt, egy óra a hűtőben, és kész. Még anno egyetemistaként két vizsga között (minden érdekesebb akkor, csak azt ne kelljen) szerettem volna valami különlegeset csinálni "meglepiként", azt hiszem sikerült :) Elgondolkodtam, hogy akarok valami sajt + golyó + finom dolgot készíteni (meg persze ami külön finom, az egyben is). Megjelent a kis gondolatbuborék a fejem fölött, hogyan nézzen ki, majd hogy lehet ezeket összerakni, hogy állagra is stimmeljen, és a nagy gondolkodásból ez lett. Magbundás sajtgolyó.

Hozzávalók

Olvasztás

Massza

Golyók

Bunda

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...