Sajtfondue
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
516
kcal
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
3091
kcal
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
309
kcal
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 37 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2335.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 968 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 561 mg
-
Nátrium 745 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 83.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 373 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
516
kcal
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 194.1 g
Zsír
-
Összesen 221.9 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 890 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14013.9 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 5811 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 3364 mg
-
Nátrium 4468 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 503.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2253 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 2235 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
3091
kcal
- 20% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1402.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 582 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 447 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg gruyére sajt
-
20 ml pálinka
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 csapott ek étkezési keményítő
Elkészítés
- A sajtokat lereszeljük.
- Egy vastag falú lábasban gyöngyözésig melegítjük a bort, és belereszeljük a fokhagymagerezdeket, majd hozzáadjuk a sajtot.
- A pálinkával elkeverjük a keményítőt, és ha a sajt már felolvadt és finoman bugyog, belekeverjük.
- Még pár percig rotyogtatjuk, ha szükséges, frissen őrölt borssal ízesítjük.
- Áttöltjük a fondue készülékbe, és tetszés szerinti feltétekkel kínáljuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 266
- Tegnapi nézettség: 22
- 7 napos nézettség: 145
- Össznézettség: 89204
- Feltöltés dátuma: 2013. december 17.
Ajánló
Szerintem totál fölösleges cifrázni, friss baguettel és száraz fehérborral tökéletes. Ha mégis akarunk valami pluszt, sütőben sült krumplikockák, sült fokhagyma gerezedek, szárazabb szalámik és sonkák, zöldségek vagy olajos magvak istenien mennek hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
A kedvenc turkálómban szereztem be potom összegért egy csodaszép réz fondue készletet. Nem is sejtettem, hogy az egyik legjobb fogásom - sajtszószra mindig mindenki vevő, és nincs egyszerűbb vacsora a barátoknak, mint a közösen kimártogatott fondue!