r
Nosalty Logó

Sajt veloute pászkával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajt veloute pászkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Leves

Pászka

Összesen 739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Leves

Pászka

Összesen 2956 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Leves

Pászka

Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2686.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    1894 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    637 micro
Összesen 739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    178.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10745.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1787 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    7575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    770 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2547 micro
Összesen 2956 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Leves

Pászka

Elkészítés

Leves

  1. A vajat felolvasztjuk egy kisebb lábasban, hozzáadjuk a lisztet. A tejet az előző művelet közben meglangyosítjuk, de nem forraljuk fel. A vajas liszthez hozzáöntjük a langyos tejet, és csomómentes mártássá keverjük. (Besamel-mártás), sóval, szerecsendióval ízesítjük.
  2. Ezt a mártást addig engedjük fel a csirkealaplével, míg nem hígul teljesen fel, majd olyan 10 percig visszaforraljuk. Mikor elkészült a velouténk, forrás közben hozzáadjuk a trappista sajtot, megvárjuk míg elolvad benne, bele-bele keverünk.
  3. Miután elolvadt a sajt, nem főzzük tovább, nehogy kicsapódjon a sajt belőle. A sajt újra visszasűrítette a levesünket. Frissen vágott petrezselyemzöldet keverünk bele. A tetejére vékony tejszíncsíkot csorgatunk.
  4. A pászkával tálaljuk, vagy pirítóssal.

Pászka

  1. Pászka: liszt (20 dkg) ,élesztő (2 dkg), víz (2 dl), só (1 csipet), cukor (1 ek.) és olaj keveréke, ezeket az összetevőket kemény tésztává gyúrjuk, fél órán át kelesztjük, és nyújtjuk. Előmelegített sütőben 240 C fokon megsütjük. Szezámmaggal, köménnyel szórhatjuk meg, mert még pikánsabb lesz tőle.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 816
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit időigényes, de a család kedvence lehet...

Hozzávalók

Leves

Pászka

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...