Sajt veloute pászkával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
Leves
-
50g trappista sajt176 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
75g tej42 kcal
-
250g szárnyas alaplé18 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g só0 kcal
-
25g teavaj179 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Pászka
Összesen
739
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
Leves
-
200g trappista sajt704 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
300g tej168 kcal
-
1000g szárnyas alaplé70 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g só0 kcal
-
100g teavaj717 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Pászka
Összesen
2956
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
Leves
-
9.2g trappista sajt32 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
13.8g tej8 kcal
-
46g szárnyas alaplé3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
4.6g teavaj33 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
Pászka
Összesen
136
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 44.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2686.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 447 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 278 mg
-
Nátrium 1894 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 98.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 376 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 324 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 623 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 637 micro
Összesen
739
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 86.1 g
Zsír
-
Összesen 178.7 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 461 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10745.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 1787 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 1110 mg
-
Nátrium 7575 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 228.4 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 392.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1503 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 770 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 1297 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2491 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2547 micro
Összesen
2956
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 493.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 348 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
Leves
-
20 dkg trappista sajt
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 dl tej
-
1 l szárnyas alaplé
-
2 csipet szerecsendió
-
1 kávéskanál só
-
100 g teavaj
-
1 csokor petrezselyem
-
2 gerezd fokhagyma
Pászka
Elkészítés
Leves
- A vajat felolvasztjuk egy kisebb lábasban, hozzáadjuk a lisztet. A tejet az előző művelet közben meglangyosítjuk, de nem forraljuk fel. A vajas liszthez hozzáöntjük a langyos tejet, és csomómentes mártássá keverjük. (Besamel-mártás), sóval, szerecsendióval ízesítjük.
- Ezt a mártást addig engedjük fel a csirkealaplével, míg nem hígul teljesen fel, majd olyan 10 percig visszaforraljuk. Mikor elkészült a velouténk, forrás közben hozzáadjuk a trappista sajtot, megvárjuk míg elolvad benne, bele-bele keverünk.
- Miután elolvadt a sajt, nem főzzük tovább, nehogy kicsapódjon a sajt belőle. A sajt újra visszasűrítette a levesünket. Frissen vágott petrezselyemzöldet keverünk bele. A tetejére vékony tejszíncsíkot csorgatunk.
- A pászkával tálaljuk, vagy pirítóssal.
Pászka
- Pászka: liszt (20 dkg) ,élesztő (2 dkg), víz (2 dl), só (1 csipet), cukor (1 ek.) és olaj keveréke, ezeket az összetevőket kemény tésztává gyúrjuk, fél órán át kelesztjük, és nyújtjuk. Előmelegített sütőben 240 C fokon megsütjük. Szezámmaggal, köménnyel szórhatjuk meg, mert még pikánsabb lesz tőle.
- Sütés hőfoka: 240 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 816
- Feltöltés dátuma: 2016. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kicsit időigényes, de a család kedvence lehet...