r
Nosalty Logó

Sajt veloute pászkával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sajt veloute pászkával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Leves

Pászka

739
Kalória
21.5g
Fehérje
57.1g
Szénhidrátok
44.7g
Zsír
98.1g
Víz
115.3g
Koleszterin
2.5g
Rost
8.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Leves

Pászka

Összesen 739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Leves

Pászka

Összesen 2956 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Leves

Pászka

Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2686.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    1894 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    98.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    637 micro
Összesen 739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    178.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10745.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1787 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    7575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    392.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    770 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2547 micro
Összesen 2956 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

Leves

  1. A vajat felolvasztjuk egy kisebb lábasban, hozzáadjuk a lisztet. A tejet az előző művelet közben meglangyosítjuk, de nem forraljuk fel. A vajas liszthez hozzáöntjük a langyos tejet, és csomómentes mártássá keverjük. (Besamel-mártás), sóval, szerecsendióval ízesítjük.
  2. Ezt a mártást addig engedjük fel a csirkealaplével, míg nem hígul teljesen fel, majd olyan 10 percig visszaforraljuk. Mikor elkészült a velouténk, forrás közben hozzáadjuk a trappista sajtot, megvárjuk míg elolvad benne, bele-bele keverünk.
  3. Miután elolvadt a sajt, nem főzzük tovább, nehogy kicsapódjon a sajt belőle. A sajt újra visszasűrítette a levesünket. Frissen vágott petrezselyemzöldet keverünk bele. A tetejére vékony tejszíncsíkot csorgatunk.
  4. A pászkával tálaljuk, vagy pirítóssal.

Pászka

  1. Pászka: liszt (20 dkg) ,élesztő (2 dkg), víz (2 dl), só (1 csipet), cukor (1 ek.) és olaj keveréke, ezeket az összetevőket kemény tésztává gyúrjuk, fél órán át kelesztjük, és nyújtjuk. Előmelegített sütőben 240 C fokon megsütjük. Szezámmaggal, köménnyel szórhatjuk meg, mert még pikánsabb lesz tőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kicsit időigényes, de a család kedvence lehet...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!