Sajt steak sültfokhagymás burgonyapürével
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
14g fokhagyma18 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
38g tej21 kcal
-
13g teavaj90 kcal
-
200g gomolya sajt756 kcal
-
100g szilva43 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g napraforgó olaj47 kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
54g fokhagyma72 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
150g tej84 kcal
-
50g teavaj359 kcal
-
800g gomolya sajt3024 kcal
-
400g szilva173 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
400g póréhagyma107 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj188 kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
1.8g fokhagyma2 kcal
-
33.8g burgonya20 kcal
-
5.1g tej3 kcal
-
1.7g teavaj12 kcal
-
27g gomolya sajt102 kcal
-
13.5g szilva6 kcal
-
0.3g barna cukor1 kcal
-
0.3g balzsamecet0 kcal
-
13.5g póréhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.9g napraforgó olaj6 kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 57.2 g
Zsír
-
Összesen 72.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 278.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 641 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 923 micro
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 228.7 g
Zsír
-
Összesen 291.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1605.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 498 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 638 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 240.6 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1112.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 552 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 220 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2563 micro
-
β-crypt 132 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3694 micro
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 54.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
1.5 dl tej
-
80 dkg gomolya sajt
-
40 dkg szilva
-
1 ek barna cukor
-
2 ek balzsamecet
-
2 db póréhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A héjában főtt burgonyát még melegen meghámozzuk, áttörjük, sózzuk, hozzáadjuk a forró tejet. Elkeverjük, és a kézmeleg vajjal kihabosítjuk.
- A fokhagymát gerezdekre szedve vízzel megspriccelve sütőpapíron 150 C-fokos sütőben megsütjük. Amikor megsült, megpuhult, akkor kinyomkodjuk a héjából. Néhány csepp citrommal, sóval ízesítjük, és hozzákeverjük a kész burgonyapüréhez.
- A kimagozott félbevágott szilvát a héjas felére fektetjük. Balzsamecettel megcsepegtetjük, kevés barna- vagy kristálycukorral megszórjuk, de csak annyival, mintha megsóznánk. 210 C-fokos előmelegített sütőben maximum 3-4 percet sütjük. Éppen csak annyit, hogy a kék szilva héj megpöndörödik egy kicsit.
- Az ujjnyi vastagságúra vágott gomolya vagy füstölt gomolya sajtot kevés forró zsiradékban egy serpenyőben megsütjük mindkét oldalán. Tálaláskor az ételt egy kevés póréhagymával hintjük meg.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3000
- Feltöltés dátuma: 2015. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Egyszer a tulajdonosom jött haza egy nyaralásból. Elkezdte mesélni, hogy valami sajtot sütöttek neki, de nem feta volt, csak nagyon hasonlított rá az íze. Hozzáláttunk, hogy találjunk itthon ilyesmi sajtot. Megtaláltuk. Egyszer az akkori tejtermék beszállítónk hozott egy kerekféle sajtot. Nyírségi gomolya volt. Bejött, nagy sikere lett. Salátával és áfonya lekvárral adtuk. Aztán sült zöldségekkel és fokhagymával kenve. Aztán pedig számtalan féleképpen. Mi adtunk elsőnek itthon sajt steaket. Körülbelül egy évvel később jött a tejes, és mondta, hogy a gyártó küldött a gomolyának egy másik változatát, kipróbálásra, mert olyan sok kezdett fogyni a nyírségi gomolyából, hogy gondolták növelik a választékot. Na, ez volt a füstölt gomolya sajt, amit mára már szintén mindenki ismer. Ebből a legfinomabb a sajt steak. Ezt a finomságot is én adtam elsőként. Az ecetes szilva pedig kiváló kiegészítője.