Saját levében párolt hal kínai stílusban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
150g pisztráng133 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
5 kcal
-
3g só0 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
3g nádcukor10 kcal
Összesen
194
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
300g pisztráng266 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
11 kcal
-
6g só0 kcal
-
40g szójaszósz24 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
Összesen
388
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
52.1g pisztráng46 kcal
-
34.7g póréhagyma9 kcal
-
2.1g gyömbér2 kcal
-
1.4g kínai rizsbor2 kcal
-
1g só0 kcal
-
6.9g szójaszósz4 kcal
-
0.9g balzsamecet1 kcal
-
0.9g nádcukor3 kcal
Összesen
67
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2736.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 2338 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 123.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 440 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 836 micro
Összesen
194
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5472.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 530 mg
-
Nátrium 4675 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 247.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 279 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 880 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1672 micro
Összesen
388
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 950.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 812 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 290 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
-
1 db póréhagyma
-
1 ek kínai rizsbor
-
1 teáskanál só
Elkészítés
- A halat tisztítsuk meg folyó víz alatt kívül-belül, ha szükséges egy éles késsel távolítsuk el a zsigereket, a kopoltyút, és finom mozdulatokkal a pikkelyeket is. Ezután újból öblítsük le alaposan, és töröljük szárazra papírkendővel.
- A hal húsát nagyjából 3-5 centinként mélyen gerincig irdaljuk be, majd dörzsöljük be kevés sóval és főzőborral -rizsborral jobb, de száraz fehérbort is használhatunk- mindkét oldalon. Szeljünk néhány vékony szeletet a friss gyömbérből, és fedjük le a húst vele, vagy tűzdeljük a vágásokba, ezután 10 percig hagyjuk pácolódni.
- Vegyünk egy megfelelő méretű, hőálló tányért, kenjük be vékonyan étolajjal (hogy ne tapadjon rá párolás közben a hal). A halat helyezzük rá, majd a gyömbérszeleteket, és hasonló nagyságú és mennyiségű póréhagymaszeleteket -sima zöldhagymát is használhatsz- tömjünk a hal hasába.
- Ha van bármilyen nagy méretű párolóedényed, abban készítsd el a halat : a tányérral együtt behelyezve, lefedve párold nagy lángon kb. 7-8 percig (nagyobb halnál +100 grammonként további 1,5-2 perc rászámolva).
- Ha nincs párolód, a következő módszert alkalmazd: egy wok serpenyőbe állítsunk egy szájával lefelé fordított rizses csészét, öntsünk bele egy nagy pohár vizet, majd lefedve, nagy lángon forraljuk fel.Ha a víz már forr, a halat tányérral együtt helyezzük a rizses csésze felfelé álló talpára, és lefedve pároljuk nagy lángon, a fentivel azonos ideig.
- Ezalatt a megmaradt póréhagyma és gyömbérdarabot vágjuk fel minél vékonyabb csíkokra, az olajat pedig hevítsük egy külön edényben füstölésig. A világos szójaszószt, az ecetet és a cukrot keverjük össze, de csupán szójaszószt is használhatunk.
- Ha a hal elkészült, vegyük ki a párolóból, rendezzük el rajta a felcsíkozott zöldséget, öntsük le a szójaszószos öntettel, majd a forró olajból is kanalazzunk rá, és már tálalhatjuk is! Közösen megosztva, pálcikával csipegetve fogyasszuk egy többfogásos étkezés részeként.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3285
- Feltöltés dátuma: 2013. december 20.
Ajánló
Főtt rizst, wok ételeket, könnyű, rövid leveseket és pirított vagy párolt levélzöldséget is adhattok hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A "tying dzseng jü" (清蒸鱼) egy kínai házias, párolt halétel. A kínaiak ünnepek alkalmával gyakran esznek egészben elkészített halat, mivel a hal a jószerencse és a bőség szimbóluma Kelet-Ázsiában. Ez egy nagyon finom, egyszerű és egészséges halétel, a hal húsa porhanyós, pálcikával is egyszerűen fogyasztható állagú lesz, ízesítése könnyed, és házias. Más hallal is elkészíthető: különösen jó hozzá a tengeri sügér, de bármilyen szálkában szegény folyami vagy tengeri hal felhasználható hozzá. A blogunkon olvashatsz róla bővebben, egyéb hagyományos ázsiai étellel együtt.