r
Nosalty Logó

Saját levében párolt hal kínai stílusban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Saját levében párolt hal kínai stílusban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2736.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    2338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 194 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5472.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    4675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 388 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat tisztítsuk meg folyó víz alatt kívül-belül, ha szükséges egy éles késsel távolítsuk el a zsigereket, a kopoltyút, és finom mozdulatokkal a pikkelyeket is. Ezután újból öblítsük le alaposan, és töröljük szárazra papírkendővel.
  2. A hal húsát nagyjából 3-5 centinként mélyen gerincig irdaljuk be, majd dörzsöljük be kevés sóval és főzőborral -rizsborral jobb, de száraz fehérbort is használhatunk- mindkét oldalon. Szeljünk néhány vékony szeletet a friss gyömbérből, és fedjük le a húst vele, vagy tűzdeljük a vágásokba, ezután 10 percig hagyjuk pácolódni.
  3. Vegyünk egy megfelelő méretű, hőálló tányért, kenjük be vékonyan étolajjal (hogy ne tapadjon rá párolás közben a hal). A halat helyezzük rá, majd a gyömbérszeleteket, és hasonló nagyságú és mennyiségű póréhagymaszeleteket -sima zöldhagymát is használhatsz- tömjünk a hal hasába.
  4. Ha van bármilyen nagy méretű párolóedényed, abban készítsd el a halat : a tányérral együtt behelyezve, lefedve párold nagy lángon kb. 7-8 percig (nagyobb halnál +100 grammonként további 1,5-2 perc rászámolva).
  5. Ha nincs párolód, a következő módszert alkalmazd: egy wok serpenyőbe állítsunk egy szájával lefelé fordított rizses csészét, öntsünk bele egy nagy pohár vizet, majd lefedve, nagy lángon forraljuk fel.Ha a víz már forr, a halat tányérral együtt helyezzük a rizses csésze felfelé álló talpára, és lefedve pároljuk nagy lángon, a fentivel azonos ideig.
  6. Ezalatt a megmaradt póréhagyma és gyömbérdarabot vágjuk fel minél vékonyabb csíkokra, az olajat pedig hevítsük egy külön edényben füstölésig. A világos szójaszószt, az ecetet és a cukrot keverjük össze, de csupán szójaszószt is használhatunk.
  7. Ha a hal elkészült, vegyük ki a párolóból, rendezzük el rajta a felcsíkozott zöldséget, öntsük le a szójaszószos öntettel, majd a forró olajból is kanalazzunk rá, és már tálalhatjuk is! Közösen megosztva, pálcikával csipegetve fogyasszuk egy többfogásos étkezés részeként.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3285
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 20.

Ajánló

Főtt rizst, wok ételeket, könnyű, rövid leveseket és pirított vagy párolt levélzöldséget is adhattok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A "tying dzseng jü" (清蒸鱼) egy kínai házias, párolt halétel. A kínaiak ünnepek alkalmával gyakran esznek egészben elkészített halat, mivel a hal a jószerencse és a bőség szimbóluma Kelet-Ázsiában. Ez egy nagyon finom, egyszerű és egészséges halétel, a hal húsa porhanyós, pálcikával is egyszerűen fogyasztható állagú lesz, ízesítése könnyed, és házias. Más hallal is elkészíthető: különösen jó hozzá a tengeri sügér, de bármilyen szálkában szegény folyami vagy tengeri hal felhasználható hozzá. A blogunkon olvashatsz róla bővebben, egyéb hagyományos ázsiai étellel együtt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek