Sacher torta - Szofikától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
30g étcsokoládé164 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
28g porcukor106 kcal
-
25g tojássárgája81 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
0g só0 kcal
-
104 kcal
A csokimázhoz
-
38g étcsokoládé205 kcal
-
38g dupla tejszín180 kcal
-
5g tejcsokoládé27 kcal
Összesen
1290
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
120g étcsokoládé655 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
110g porcukor426 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
120g mandula708 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g sárgabaracklekvár417 kcal
A csokimázhoz
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
150g dupla tejszín719 kcal
-
20g tejcsokoládé107 kcal
Összesen
5155
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
9.8g étcsokoládé53 kcal
-
8.1g vaj58 kcal
-
8.9g porcukor35 kcal
-
8.1g tojássárgája26 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
9.8g mandula58 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.2g sárgabaracklekvár34 kcal
A csokimázhoz
-
12.2g étcsokoládé67 kcal
-
12.2g dupla tejszín58 kcal
-
1.6g tejcsokoládé9 kcal
Összesen
420
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 84.6 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 964.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.4 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 263 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
1290
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.8 g
Zsír
-
Összesen 338.4 g
-
Telített zsírsav 182 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3859.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 675 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 770 mg
-
Foszfor 1696 mg
-
Nátrium 543 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 461.7 g
-
Cukor 333 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 268.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1082 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 933 mg
-
Retinol - A vitamin: 1054 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 321 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1189 micro
Összesen
5155
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
420
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12 dkg étcsokoládé
-
10 dkg vaj
-
11 dkg porcukor
-
5 db tojássárgája
-
3 csepp vaníliaaroma
-
4 db tojásfehérje
-
5 dkg finomliszt
-
1 csipet só
A csokimázhoz
-
15 dkg étcsokoládé
-
150 ml dupla tejszín
-
2 dkg tejcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük, a kapcsos tortaformát picit kivajazzuk, kilisztezzük, vagy sütőpapírral kibéleljük.
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A vajat a porcukor egyharmadával és a tojássárgákkal habosra keverjük.
- A maradék porcukorral és egy csipet sóval a fehérjéket habbá verjük.
- A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, és a tojássárgás keverékhez adjuk.
- Egy szilikonos lapáttal belekeverjük a lisztet és a mandulát, majd a tojásfehérjét is. (Teljesen keverjük el, nem szabad, hogy egy icipici tojásfehérje is látszódjon a tésztában, teljesen homogénné keverjük.)
- Öntsük a formába és süssük készre. (Tűpróbával ellenőrizzük.)
- Ha a torta kihűlt, kapcsoljuk le az oldalát és tegyük rácsra. Az oldalát és a tetejét kenjük meg baracklekvárral.
- Készítsük el a csoki ganache-t: vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokit, és keverjük bele a tejszínt is.
- A torta tetejére öntsük a csokimázat, lehetőleg középre és egyenletesen kenjük el rajta. Az oldalára is jusson, teljesen vonjuk be a tortát.
- Mikróban 1 perc alatt olvasszunk fel 3 kocka tejcsokit, tegyük zacskóba, aminek a végén icipici lyukat vágunk és kanyarintsuk a Sacher feliratot a tortánk tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 37707
- Feltöltés dátuma: 2011. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szofika
104 recept
Áldom Franz Sacher nevét, mert ennek a tortának a nagyszerűsége épp egyszerűségében rejlik. Örök klasszikus, már 175 éve, és még szerintem sokáig az is marad.:) Még több kép itt:http://szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2011/10/sacher-torta.html