Sacher-torta cukor nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótához
-
48 kcal
-
31 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
-
23 kcal
-
72 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
0g cukorgyöngy2 kcal
Összesen
360
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótához
-
579 kcal
-
100g gyümölcscukor368 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
869 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
5g cukorgyöngy19 kcal
Összesen
4317
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótához
-
50 kcal
-
8.7g gyümölcscukor32 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
-
8.7g mandula51 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
38.2g tojás48 kcal
-
0g só0 kcal
A mázhoz
-
8.7g sárgabaracklekvár24 kcal
-
75 kcal
-
6.9g vaj50 kcal
-
0.4g cukorgyöngy2 kcal
Összesen
374
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
360
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.1 g
Zsír
-
Összesen 300.6 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1741 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3436.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 656 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 1515 mg
-
Nátrium 786 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 317.3 g
-
Cukor 262 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 354.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1577 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 1228 mg
-
Retinol - A vitamin: 1559 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1951 micro
Összesen
4317
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
374
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
100 g gyümölcscukor
-
100 g mandula
-
1 kk sütőpor
-
8 db tojás
-
1 csipet só
A mázhoz
-
10 dkg sárgabaracklekvár
-
0.5 ek cukorgyöngy
Elkészítés
A piskótához
- Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
- 60 g vajat és a kockákra tördelt étcsokit gőz felett (azaz vízfürdőn)kezdjük elmegolvasztani: néha keverjünk rajta egyet-egyet!
- Az őrölt mandulát keverjük össze a liszttel és a sütőporral.
- Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjébe tegyünk egy csipet sót, és kezdjük el felverni, ha már habosodik, adjunk hozzá két-három részletben 5 dkg gyümölcscukrot. Ha kemény lett a hab, tegyük félre.
- Amegolvadt csokoládéthúzzuk le a tűzről, és keverjük bele a megmaradt 5 dkg cukrot, majd 1 perc múlva a tojássárgákat, és a mandulás liszt felét is.
- Öntsük a csokis masszát a tojáshabra, és fakanállal alulról felfelé laza mozdulatokkal keverjük össze. 5-6 keverés után, ha már márványos a massza, szórjuk bele a maradék mandulát is, és egyneműsítsük a habot. A cél az, hogy minnél több levegő maradjon a tésztában.
- Olajjal kenjünk ki egy 20-23 cm-es tortaformát, liszttel szórjuk meg, és óvatosan egyengessük el benne a masszánkat. Toljuk a sütőbe a formát, mérsékeljük a tüzet 155 fokra. 50-60 perc alatt süssük készreA45. percig ne nyissuk ki a sütőajtót, ekkor végezhetünk rajta először tűpróbát.
- Ha megsült, még a formájában, de fejjel lefelé helyezzük egy rácsra, és hagyjuk kihűlni: ez 3-4 óráig tart. Ha teljesen kihűlt, vágjuk a forma mentén körbe egy éles késsel, és emeljük ki a keretből.
- Melegítsük fel a baracklekvárt, és egy evőkanál vagy ecset segítségével kenjük körbe a torta oldalát és tetejét. Hagyjuk fél órát állni. Addig készítsük el a csokimázat.
- A mázhoz vízfürdőn olvasszuk össze a vaj felét a csokival. Vegyük le a tűzről, és gyors mozdulatokkal ekkor keverjük bele a vaj másik felét - ettől szép fényes lesz a máz, és le is hűti kissé a vaj.
- A tetejéről kezdjük bevonni a tortát, az olalára is jusson bőven csoki. Hagyjuk a mázat (hűtőben) megdermedni, és csak ezt követően díszítsük tovább pl. díszítőcukorral.
- Sütés hőfoka: 155 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 14 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14920
- Feltöltés dátuma: 2012. november 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
edan
84 recept
A családom kedvenc tortája: 3-4 nap múlva is omlós, szaftos, csokis! Bát nemigen szokott kitartani addig.;)