r
Nosalty Logó

Rusztikus habos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsus
Rusztikus habos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4019 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    249.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3011.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.6 g
  • Cukor
    330 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1052 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1174 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1948 micro
Összesen 4019 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kikenünk egy 33*23 cm-es tepsit vajjal, az aljára sütőpapírt rakunk.
  2. Gőz fölött felolvasztjuk a tábla csokit. (Én a mikróban szoktam 300 watton, kb. 1-2 perc. Néha ránézek, mert a csokinak nem jó, ha nagyon forró.)
  3. Jól kikeverjük a tojássárgákat a porcukorral.
  4. Felverjük a tojásfehérjét, ha teszünk bele egy-két csepp citromot, szebb lesz a hab.
  5. A fehérjéhez keverjük a csokoládét és a tojássárgáját óvatosan, hogy ne nagyon törjön meg.
  6. Kiöntjük a tepsibe, és 25 percig 180 fokon sütjük. Ha kész kivesszük, és kihűtjük.

A krémhez

  1. Habbá verjük a tejszínt a porcukorral, hozzákeverjük a mascarponét, a kávét és a likőrt.
  2. A tésztát kettévágjuk, egymásra tesszük, és akkora kockákra vágjuk, amekkora sütiket szeretnénk kapni.
  3. Egy kockát bőségesen megkenünk krémmel, rátesszük a párját, a tetejét is jól megkenjük. Gyümölcsöket, mentát adunk hozzá, azzal is díszítjük.
  4. Jól megy hozzá a málna, ribizli, eper, szeder és mindenféle vidám színű és ízű gyümölcs.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33×23
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3863
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Egy teljesen véletlenül sikerült desszert, tekercset szerettem volna készíteni, de kettétört a tészta. Így jött ez a mentőötlet. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...