Rumos szelet 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
17g margarin120 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
33g dió218 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
11 kcal
A mázhoz
Összesen
721
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1000.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 447 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.4 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
721
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73 g
Zsír
-
Összesen 242.9 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 124 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6004.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 1288 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 508 mg
-
Foszfor 2684 mg
-
Nátrium 1377 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 500.4 g
-
Cukor 456 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 268.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1286 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 948 mg
-
Retinol - A vitamin: 1233 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 634 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1490 micro
Összesen
4330
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 520.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
375
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A margarint és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját.
- A tésztához adagoljuk a darált diót a belekevert sütőporral, és ha használunk, a kakaóval.
- A fehérjéket kemény habbá verjük, ezt is a tésztához forgatjuk.
- Előmelegített sütőben megsütjük a tésztát.
- Kikeverjük a mázat, és még melegen egyenletesen a süti tetejére kenjük. Mikor megdermedt, szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x36
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 24036
- Feltöltés dátuma: 2011. május 14.
Ajánló
Én legközelebb a kakaót kihagyom, szerintem csak eltereli a figyelmet a dióról, meg a rumról. Biztos mandulával vagy mogyoróval is készíthető!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
Templomi sütisütési kötelezettség, valami újat akartam - Anya szakadozott füzetében találtuk a receptet, fogalma sincs, honnan való :). Finom, diós, rumos.