r
Nosalty Logó

Rumos szelet 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Rumos szelet 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 721 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 721 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    242.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6004.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1288 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2684 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.4 g
  • Cukor
    456 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 4330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A tésztához adagoljuk a darált diót a belekevert sütőporral, és ha használunk, a kakaóval.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, ezt is a tésztához forgatjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük a tésztát.
  5. Kikeverjük a mázat, és még melegen egyenletesen a süti tetejére kenjük. Mikor megdermedt, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x36
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 24036
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 14.

Ajánló

Én legközelebb a kakaót kihagyom, szerintem csak eltereli a figyelmet a dióról, meg a rumról. Biztos mandulával vagy mogyoróval is készíthető!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Templomi sütisütési kötelezettség, valami újat akartam - Anya szakadozott füzetében találtuk a receptet, fogalma sincs, honnan való :). Finom, diós, rumos.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...