Rumos rombuszok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
69g tojás87 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
38g csokoládé205 kcal
-
25g dió164 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
-
3g rum7 kcal
Máz
Összesen
777
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 737 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.3 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
777
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.2 g
Zsír
-
Összesen 275.6 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 109 g
-
Koleszterin 1824 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5896.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 823 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 855 mg
-
Foszfor 2439 mg
-
Nátrium 1501 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 786.3 g
-
Cukor 656 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 455.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 782 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 530 micro
-
Kolin: 1515 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2546 micro
Összesen
6208
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
354
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük szinte fehéredésig. Majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg csokoládét, a darált diót, a rumba vagy rumaromába áztatott zsemlemorzsát, végül a kemény habbá vert fehérjéket.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűlt, elkészítjük a tetejére a mázat.
- Hagyjuk megszáradni a mázat (4-5 óra), csak utána szeleteljük.
Máz
- A porcukrot a rummal vagy rumaromával mixerrel 5 percig keverjük, majd egyenletesen elsimítjuk a tészta tetején.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2593
- Feltöltés dátuma: 2014. február 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kovács Györgyi
57 recept
Ritkán szoktam elkészíteni ezt a finom édességet, mert elég sok tojás kell hozzá. De nagyon-nagyon finom!! Természetesen ez is a nagyi régi receptkönyvéből való. Ő régen hold formákra vágva tálalta, én egyszerűsítettem a rombusz formára.