r
Nosalty Logó

Rumos labdacsok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Rumos labdacsok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4973.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1191 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    2126 mg
  • Nátrium
    1193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.1 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1055 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 3817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és hagyjuk hűlni. A vajat a cukorral krémesre kavarjuk, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd a rumeszenciát is, és jól elkeverjük. Ha kihűlt a csokoládé, azt is hozzákeverjük. A lisztben elkeverjük a kakaót meg a sütőport. Kimérjük a tejszínt egy pohárba.
  2. Egy nagyobb tálba adagolunk felváltva pár kanállal a lisztes illetve a vajas elegyből, és lazítjuk egy-egy kanál tejszínnel. Krémesre, csomómentesre kavarjuk mindig az előző adagot, addig nem teszünk újabb kanállal hozzá. Ha minden egyben van, még kavarjuk pár percig, majd betesszük a hűtőbe egy órán át hűlni.
  3. A hűtőben való pihentetéssel megkeményedik a masszánk, így könnyen tudunk (2- 2,5 cm átmérőjű) labdacsokat formálni belőle. A labdacsokat porcukorba hempergetjük, és közöttük kis távolságot hagyva, (mivel sülés közben kissé szétterjednek) sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Ebből az adagból 40-45 db golyó (nálam pont két tepsire való) jön ki. 170 °C fokon 15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2308
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 12.

Ajánló

Kissé bonyolultabb, ám sokkal finomabb, ha a liszt felét helyettesítjük mandulaliszttel, és a sima étcsoki helyett is mandulás-étcsokit használunk.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy angol nyelvű, gyerekeknek szóló receptes könyvből származik a recept. Bár még nem egyedül süti a kisfiam, de a labdacsokat mindig nagy örömmel gyúrja, és persze rendszerint mind a tíz ujját megnyalja utána. :) Kívül roppanós, belül krémes állag.... aki a brownie-t szereti, egészen biztosan ezt is imádni fogja. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...