r
Nosalty Logó

Rumos-diós gubatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Rumos-diós gubatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 753 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3014 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 753 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4267.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1078 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    1830 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 3014 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Karikázd fel a kifliket. Tegyél félre annyi karikát, amivel majd kidíszítheted a gubatorta tetejét.
  2. A két tojást, a cukrot, a vaníliát, a tejet és a vajat keverd össze, és fél deci kivételével csorgasd a kifliszeletekre. Szórd a kiflikre a darált diót, a darabos diót és a vörösáfonyát is, majd forgasd velük össze. Végül a rumot is öntsd hozzá a keverékhez.
  3. Tedd egy 18 centis, csatos, kerek és vastagon kivajazott sütőformába az elegyet. Abba pont belefért. A tetejére szánt kifliket finoman mártsd meg a maradék folyadékban, és óvatosan rakd ki velük a torta tetejét.
  4. Mehet a cucc a sütőbe. Süsd 190 fokon 25 percig egy alufóliával letakarva, majd még 15 percig alufólia nélkül is piríts rá.
  5. A forma eltávolítása után csinos kis tortát tálalhatsz fel. Az asztalról ne hiányozzon az extra porcukros dió és valami folyékonyabb kísérő sem… De nem, most kivételesen nem a maradék rumra gondoltam, hanem a sodóra vagy a lekvárra. ;)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11157
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 19.

Ajánló

A tálaláshoz: porcukros darált dió és vaníliapuding vagy vaníliasodó vagy vörösáfonya-lekvár.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szegény gubának nem a legjobb az imidzse. A legtöbb esetben szottyadt kifliből készül, maradékmentés gyanánt. Pedig ezt az alapot pofonegyszerűen ki lehet úgy is egészíteni, hogy akár egy torta formáját vegye fel. Alapvetően három szempontot vettem figyelembe, amikor ezt az újszerű  gubát próbáltam megalkotni: 1, Ne legyen benne olyan megosztó alapanyag, mint a mák vagy a mazsola. Így lett diós az alap, és vörösáfonya a mellé választott aszalvány. 2, Legyen benne egy kis csavar. Így került bele az alkohol. 3, Minőségi alapanyagokkal dolgozzak. Így mentem el egészen odáig, hogy a bio tej és tojás mellett igazi, minőségi, magyar rumot csorgattam bele. Mert sütőrumból ez nem lesz ilyen finom, és az aroma sem jön át ennyire erősen. Tehát olyan spirittel kínáljátok meg, aminek az ízét önmagában is élveznétek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...