r
Nosalty Logó

Rukkolás masnitészta medvehagymával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pogácsa
Rukkolás masnitészta medvehagymával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

669
Kalória
26.6g
Fehérje
86.2g
Szénhidrátok
25.3g
Zsír
55.7g
Víz
18.8g
Koleszterin
6.1g
Rost
4.7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1341 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 669 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2351 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    111.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1819 micro
Összesen 1341 kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

  1. Feltesszük a vizet főzni a tésztának, jó erősen megsózzuk.
  2. Közben megmossuk a rukkolát és a medvehagymát, az egészet salátacentrifugán szárazra pörgetjük. A rukkolát, miután viszonylag kisebb levelekből áll, csak úgy nagyjából összevágjuk. A medvehagymát vékonyan felcsíkozzuk. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, azonnal hideg tányérra öntjük kihűlni.
  3. A tésztát bedobjuk a fővő vízbe, előírás szerint 12 perc kell neki. Közben egy nagy serpenyőben egy kanál olíván felolvasztjuk a kéksajtot, beledobjuk az apróra vágott fokhagymát és a mogyorót.
  4. A megfőtt tésztát rádobjuk a sajtos keverékre, jól átforgatjuk. Rászórjuk a rukkolát, ismét keverünk rajta egyet. Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott medvehagymával. A tányéron még meghinthetjük egy kevés parmezánnal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Kibújtak a kertben az első medvehagymalevelek, gyorsan kellett belőle valamit készíteni. Előző nap vettem egy nagy doboz rukkolát, adta magát az ötlet, hogy ezekből lesz a mai ebéd.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!